CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, İlçe Başkan Vekili Suat Balcı, Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mahir Eyüboğlu ve Düzyurt Mahalle Temsilcisi Osman Küçükosman ile birlikte Çağlayan Vadisi'ndeki fındık bahçelerini gezerek üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

"Üreticinin Talebi Net"

Çaykur'dan Çaya Zam: Yeni Fiyat Listesi Belli Oldu Çaykur'dan Çaya Zam: Yeni Fiyat Listesi Belli Oldu

Bu sezon fındık rekoltesinin yüksek olacağı tahminlerine değinen Haluk Batmaz, "Yaklaşan hasat öncesi fiyatın düşürüleceği konuşulmakta. 1 kg. fındığın üreticimize maliyeti 167 TL’dir ve bu maliyetin üzerine yüzde 25 kâr koyulduğunda fındık alım fiyatının en az 205 TL olması gerektiği tartışmasız bir şekilde ortadadır. Bu fiyat, görüştüğümüz tüm fındık üreticilerimizin ortak talebidir ve bunun altında hiçbir fiyatı kabul etmeyeceklerini net bir şekilde dile getirmektedirler. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman olduğu gibi yine haklı mücadelelerinde üreticimizin yanında yer almaya, sesleri olmaya devam edeceğiz. Buradan uyarıyoruz; kimse fındık üreticisinin alın terini yok saymaya, emeğini gasp etmeye kalkmasın" dedi.

"Üreten Kimse Kalmayacak"

Fındığın Türkiye'ye en fazla döviz kazandıran ürünlerin başında geldiğini ancak üreticinin yıllardır emeğinin karşılığını alamadığını vurgulayan Haluk Batmaz, "Bugün, artık inandırıcılığını yitiren TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı sonrası memurun ve emeklinin eline geçecek para iki ay sonra buhar olacak. Hiçbir şey vermedikleri asgari ücretliyi ise kaderlerine terk ettiler. Zaten büyük sorunları olan fındık üreticilerimizin de aynı mağduriyeti yaşamalarını istemiyoruz. Yoksa bu gidişle kimse bahçesini ekmeyecek, topraklarımızı, dağlarımızı koruyacak kimse kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY