Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz" Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz"

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar Belediyesi'ne yeni personel alımı spekülasyonlarına son noktayı koydu. Başkan Bak, “Yeni bir kadro için alım yapma şansımızın olmadığını gördük.” dedi. Songül Mazlum'un sorularını yanıtlayan Başkan Bak, seçim döneminde iş vaadi verildiğine dair söylentilere açıklık getirdi.
Trabzon’da Seçimi Kazanmak İçin İş Sözü Verildi Mi?
Başkan Bak, “Açık söyleyeyim; Ahmet Başkan'la da çalışırken Büyükşehir Belediye Başkanı'yla da çalışırken sahaya çıktım. Sürekli onlarla saha çalışmalarında beraberdik. Hiçbir zaman işe alım için söz verildiğine şahit olmadım. Ama böyle bir beklenti var mı? Her zaman için var. Ama biz ‘İşe alacağız.’ üzerinden asla bir politika üretmedik. Şu olmuş olabilir. Talepler geldiği zaman ‘Mutlaka değerlendiririz’ denilmiştir. İnsanlar ihtiyaçlıdır. Elbette ki onlara ‘Elimizden geleni yaparız.’ gibi sözler söylenmiştir ki bu da çok normaldir.” ifadelerini kullandı.
Trabzon’da CHP’li Belediyenin Yeni Kadro Şansı Olmadığını Söyledi
Ortahisar Belediyesinin personel durumunu değerlendirdiklerini belirten Başkan Bak, “Biz şimdi burada yeni bir kadro için alım yapma şansımızın olmadığını gördük. Niye? 3 kadro, 5 kadro olan yere 10 kişi 15 kişi işe almışlar. Belediye ve siyasi iktidar, kendi iktidarları olduğu için rahatlıkla işletmiş. Zaten gereğinden fazla alım olmuş. Bakın ben açık söylüyorum. Bugün Trabzon Ortahisar Belediyesinde 1700 küsur personel -belki şu anda yemekhaneyle yukarıda çıkmıştır- çalışıyor. Ortahisar Belediyesi bir ilçe belediyesi. Ortahisar Belediyesi nüfus yoğunluğu itibariyle bin tane personelle bile çok rahat yönetilebilecek ve işletilebilecek durumdayken, bu kadar insanı buraya yığıp, bu belediyeleri borç batağına sokup sonra hizmet verememe noktasına getirmenin bir alemi yok.
Bu yanlıştır. Bunu kim yapıyorsa, hangi belediye başkanı yapıyorsa yanlıştır. Yani popülizm yapmanın ve birinin hakkını yemenin, ayrımcılık yapmanın ya da gereğinden fazla personel almanın hiçbir ahlaki durumu olmaz. Bunu reddediyorum. Bu asla doğru değildir. Ama bugün maalesef birçok belediyede böyle bir durum var ve bunun önü alınabilir gibi de değil.” şeklinde konuştu.
Başkan Bak'ın bu açıklamaları, Ortahisar Belediyesi'ne yeni personel alımı konusundaki spekülasyonları sona erdirdi. Ortahisar Belediyesi'nin mevcut personel durumu ve mali yapısı göz önüne alındığında, yeni alımların mümkün olmadığı net bir şekilde ifade edildi.
 

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU