"Verilen Sözler Tutulmadı"

Mustafa Bak, yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti. "AK Parti'nin seçim beyannamesinde mülakatların kaldırılacağı söylenmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'Mülakatları mülakat gibi yapacağız' açıklaması, torpili ve kayırmacılığı meşrulaştırma çabasıdır" dedi. Bak, 2023 KPSS sonuçlarına göre atama bekleyen öğretmenlerin yine mülakata tabi tutulduğunu vurguladı.

"Liyakat Ortadan Kaldırıldı"

Mustafa Bak, mülakat ve sınav puanlarının %50 oranında değerlendirilmesiyle yapılan yönetmelik değişikliğinin liyakati tamamen ortadan kaldırdığını savundu. "Aday öğretmenler, komisyonların inisiyatifine bırakılıyor. Bu sistemle yarının öğretmenlerini ve bilim insanlarını yetiştirmek mümkün mü?" diye sordu.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eleştirisi"

Oğulcan Çavuşoğlu'ndan Sürpriz Adaylık: "Gençliğin Gücüyle Daha İleriye!" Oğulcan Çavuşoğlu'ndan Sürpriz Adaylık: "Gençliğin Gücüyle Daha İleriye!"

Bak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin çağdaş ve bilimsel eğitimden uzak olduğunu belirtti. "Bu sistemle ülkenin geleceğine adeta dinamit konuluyor. Liyakatsiz atamalarla eğitim sistemimizin içi boşaltılıyor" dedi.

"Mülakat Sistemi Derhal Kaldırılmalı"

Mustafa Bak, CHP olarak Atatürk'ün öğretmenlere yönelik sözlerini hatırlatarak, öğretmenlerin liyakatli ve yeterli olması gerektiğini savunduklarını belirtti. "KPSS sonuçlarına göre adil bir atama yapılmalı, mülakat sistemi derhal kaldırılmalıdır" dedi. Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çağrıda bulunarak, gençlerin hayallerinin yok edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU