Şehit Ailesine Taziye Ziyareti ve Köprübaşı'nda Vatandaşlarla Buluşma Şehit Ailesine Taziye Ziyareti ve Köprübaşı'nda Vatandaşlarla Buluşma

İmamoğlu'nun Mücadelesine Destek

Başkan Bak, "Trabzon’umuzun evladı, gururumuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul’a kazandırmak için kıyasıya bir yarışın içinde mücadele ediyor. Paris Olimpiyatları’nda yarışan milli sporcularımıza destek olmak ve İstanbul’un tanıtımını yapmak isteyen Başkanımız İmamoğlu, günlerdir AKP’lilerin dilinden düşmüyor. Neymiş, İstanbul Evi’nin açılışı yapılmış, İstanbul tanıtılmış. Çok para harcanmış, SGK’ya verecek para bulunamıyormuş ama Paris’te keyif çatmaya para bulunuyormuş," ifadelerini kullandı.

Sponsor Destekli İstanbul Evi

Bak, Paris’te İstanbul’un tarihinin ve bugünün tanıtıldığı İstanbul Evi’nin tüm giderlerinin sponsorlar tarafından karşılandığını vurgulayarak, "İBB’nin kasasından bir kuruş çıkmadı. Bunu halkımız bilsin. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek, 22 yıllık iktidarlarında ülkeyi soyup soğana çeviren AKP, ‘israf’ kelimesini ağzına alacak son partidir," dedi.

Karaismailoğlu'na Trabzon Çağrısı

Başkan Bak, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef almak yerine, milletvekili olduğu memleketi Trabzon’a arada bir de olsa uğramasını telkin ederek, “Trabzonlular neredeyse gazetelere ilan vererek kayıp iktidar milletvekillerini arama noktasına geldi. Vatandaşların hiçbir beklentisine cevap vermeyen iktidar milletvekili Adil Karaismailoğlu’nu ya mecliste tokat atarken görüyoruz, ya da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çamur atmaya çalışırken. Sanki Trabzon’un hiçbir sorunu yok?” ifadelerini kullandı.

CHP'nin Tarihine Vurgu

Mustafa Bak, Karaismailoğlu'nun CHP’ye yönelik eleştirilerine de yanıt vererek, “Sayın vekil Karaismailoğlu diyor ki 'CHP 1950'de neyse bugün de odur.' Sayın vekile hatırlatmak isteriz. CHP, savaş meydanlarında kurulmuş Kurtuluşun ve Kuruluşun partisidir. Tarih kitapları da böyle yazar. Herkes önce kendi tarihine bir baksın sonra CHP'ye laf etsin” şeklinde konuştu.

Bu sert açıklamalar, Trabzon ve İstanbul’daki siyasi atmosferi daha da hareketlendirdi ve gündemde geniş yer buldu.

Muhabir: BİROL SANCAK