Trabzon’un geleceğini şekillendiren toplantılara daha önce de davet edilmediklerini hatırlatan Bak, “Şehrin ekonomisini, turizmini ve istihdamını doğrudan ilgilendiren bir programda yine CHP yok, yine Ortahisar Belediyesi yok. Neden? Çünkü yine davet edilmedik,” dedi. Bu tür etkinliklerde kendilerinin görmezden gelindiğini belirten Bak, “Kendilerini devletin sahibi zannediyorlar, Trabzon’un sahibi zannediyorlar,” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Ortahisar’ı Dikkate Almadan Başarı Elde Edemezsiniz

Trabzon’un turizm sektöründe büyük sorunlar yaşadığını ve geniş katılımlı bir turizm toplantısının yapılması gerektiğini vurgulayan Mustafa Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Trabzon’daki programını eleştirerek, “Sayın Bakan, Trabzon’un turizm sorunlarını konuşmak yerine Çal Mağarası, Şahinkaya ve Hıdırnebi yaylasında vakit geçirecek,” dedi. Bak, ayrıca Bakan Ersoy’un Kostaki Konağı’nın açılışı için tekrar Trabzon’a geleceğini ve bu ziyarette geniş katılımlı bir toplantı yapılması gerektiğini belirtti.

Mustafa Bak, “Geleceğini turizme bağlayan Trabzon’un ne durumda olduğunu görmek ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı da davet etmek zorundasınız. Aksi halde ‘yok sayan’ anlayış nedeniyle kaybeden Trabzon olacaktır. Trabzon’un artık kaybedecek vakti yok,” diyerek sözlerini tamamladı.

Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı

Başkan Bak, CHP ve Ortahisar Belediyesi’nin dışlanmasının, Trabzon’un kalkınma hedeflerine zarar vereceğini savunarak, bu anlayışın halkın iradesine saygısızlık olduğunu vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK