CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, fındık destek ödemelerinin neden hala yapılmadığını sordu.

Suiçmez, 8 yıldır artmayarak her yıl Nisan ayında dönüm başına 170 TL olarak ödenen fındık destek ödemelerinin, Mayıs ayı gelmesine rağmen neden ödenmediğini sorarak, fındık üreticilerinin mağdur edildiğini ifade etti.

"İstilacı Böceğe Karşı Etkin Bir Önlem Alınmamaktadır"

Son yıllarda özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun bir şekilde görülen ve fındık üretimine tehdit oluşturan Kahverengi Kokarca böceğine değinen Suiçmez; "Birkaç yıldır fındık bahçelerine dadanan Kahverengi Kokarca, fındığın kökünü kurutmaktadır. Bu istilacı böcek, fındık üretiminde bu yıl 150 bin ton kayba neden olacak kadar ciddi bir tehdittir. İktidar bu tehdit karşısında neden daha etkin önlemler almamaktadır?" ifadelerini kullandı.

Rize'nin Tarihi Serenderleri: Geleneksel Mimariden Otel Odalarına Rize'nin Tarihi Serenderleri: Geleneksel Mimariden Otel Odalarına

Suiçmez, iktidarın bu tehdide karşı neden daha etkin önlemler almadığını sorgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı bir an önce önlem alması için gerekli çalışmaları yapmaya davet etti.

Editör: Birol Sancak