CHP’den AK Parti’li Çebi’ye Sert Yanıt: “Partisinin Geçmişine Baksın” CHP’den AK Parti’li Çebi’ye Sert Yanıt: “Partisinin Geçmişine Baksın”

Suiçmez, “Biz hiç kandırılmadık, onlar kol kola iken biz hep karşılarındaydık!” diyerek, yaşanan sıkıntıların temelinde laiklik ilkesinden sapmanın ve bilimin ötelemesinin yattığını belirtti. “Cumhuriyet’in ve demokrasinin teminatı olan laiklik ilkesinin savunucusuyuz. Aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleyen bir toplum özgür ve bağımsız olabilir,” dedi.

FETÖ ve benzeri yapılarla verdikleri mücadelenin geçmişten geleceğe bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Suiçmez, “Bu mücadele karanlığa karşı aydınlığın mücadelesidir. Atatürk'ün çizdiği yolda, akıl ve bilim rehberliğinde ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak boynumuzun borcudur,” ifadelerini kullandı. Suiçmez, her zaman Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkacaklarını ve hiçbir tarikat veya cemaatin devletin kontrolünü ele geçirmesine izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT