CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, vatandaşların hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. TAKA Gazetesi’ni ziyaret eden Suiçmez, “Pazarlarda alım satım yok. Fiyatlar korkunç. Büyük yoksulluk var. Vatandaşlarımız hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yoksulluğu hissetmek çok acı verici” dedi. 

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor


MEMLEKET MESELESİ
Suiçmez, “Ülkemizde üreticilerimiz gerçekten zor durumda. Ne çay üreticisi ne de fındık üreticisi ürününün değerini alamıyor. İktidar Karadeniz’den oy aldı ama üreticinin yanında olmadı. İnsanımız da tepkisini dile getiriyor ve artık erken seçimi dillendiriyor. İktidarın uyguladığı tarım politikaları tamamen özel sektöre hizmet eden politikadır. Üreticinin üretmesini engelleniyor. Girdi fiyatlarının altında maliyeti karşılamayacak fiyat verilirse üretici, üretimden vazgeçecektir. Köklerden gelen bağlar kopup, topraklar işlenmeyecek duruma geliyor. Ülkenin tarım ve hayvancılık politikası memleket meselesidir. Milliyetçilik sadece vatana sahip çıkmakla değil, üreticinin toprağa bağımlılığının artmasıdır” ifadesine yer verdi. 


ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ
Suiçmez, şu şekilde devam etti: “Akılcı üretim desteklenmelidir. Alan bazlı değil üretim bazlı değerlendirme olmalıdır. Emekli olan vatandaşlarımız artık köylerine dönüyor. Köylerimiz yaşanacak yerlerden çıkmıştır. Taşımacılık sistemi ile köy okullarının kapatılması sonucu genç nüfus köyde kalmıyor. Emekliden ziyade, genç nüfusun köylere geri dönmesi sağlanmalıdır. Köyler, ekonomi ve kültürü ile yaşanılabilir hale gelerek üretici de desteklenmelidir. Üretici üretip ürününü pazarlanmalıdır. Önceden kilo kilo aldığımız sebze ve meyveyi artık tane ile almaya başladık.”

Muhabir: Raziye Koç-Elif Ertop-Serap Bereketoğlu-Birol Sancak