Suiçmez açıklamasında, "Önlem alınmazsa önümüzdeki yıl daha büyük kayıplar olacak ve bunun sorumlusu da yetkililer olacak. Tarımsal üretim durmadan bu sorun çözülmeli." dedi.

Mesut Çebi Hentbol Federasyonu Başkanı, Selçuk Çebi Güreş Federasyonu İçin Aday Mesut Çebi Hentbol Federasyonu Başkanı, Selçuk Çebi Güreş Federasyonu İçin Aday

Karadeniz Bölgesi'nde tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarcaya dikkati çeken Suiçmez, bu zararlının tarım alanlarını ve evleri istila ettiğini, uyarılarına rağmen yetkililerin harekete geçmediğini söyledi. Bu zararlıya karşı gereken önlemlerin alınmasını isteyen Suiçmez, şöyle konuştu: 

"Kahverengi kokarcası üreticileri büyük zararlara uğratıyor. Bu ihmalkarlık gelecekte daha büyük kayıplara neden olacak. Önlem alınmadığı takdirde böcek popülasyonu artacak ve üretimin durma tehlikesi söz konusu olabilecek. Kahverengi kokarcasına karış en etkili mücadele ve çözüm olan kışlak mücadelesi etkin bir şekilde yapılmalı. Geciken her gün tarımsal üretim riskini arttırmaktadır. Önlem alınmazsa önümüzdeki yıl daha büyük kayıplar olacak ve bunun sorumlusu da yetkililer olacak. Tarımsal üretim durmadan bu sorun çözülmeli. Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz? Halkımız bu sorunun cevabını beklemektedir."

Muhabir: BİROL SANCAK