CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, Şalpazarı Belediyesi’nin ilçede ortak kullanımda olan tarım ve hayvancılık arazilerini satışa çıkarmasına sert tepki gösterdi. Suiçmez, köy halkının yüzyıllardır kullandığı bu arazilerin satışını “asla kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve belediyenin bu kararının kamu vicdanını zedelediğini belirtti.

“BU ARAZİLER KÖY HALKININ ORTAK MİRASI”

Suiçmez, açıklamasında, 2000’li yıllarda yapılan kadastro çalışmaları sırasında özel mülkiyet dışında tutularak köy halkının ortak kullanımına bırakılan bu arazilerin, 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile belediyelere devredildiğini hatırlattı. Suiçmez, “Bu toprakların asıl sahipleri, onları yıllardır koruyan, işleyen ve üreten köy halkıdır. Bu arazilerin satışı, yöre halkının haklarını yok saymaktadır” dedi.

BÜYÜK ALANLAR SATIŞA ÇIKARILDI

Suiçmez, Şalpazarı Belediyesi’nin satışa çıkardığı arazilerin 29 parselden oluşan, yaklaşık 45 dönümlük bir alan olduğunu belirtti. Fidanbaşı köyündeki 20 parselden oluşan 36 dönümlük alanın da satışa çıkarıldığını ifade eden Suiçmez, “Muhammen bedelin ne olduğu önemli değil. Bu satışlar, belediyeye kısa vadede gelir sağlayacak ancak uzun vadeli tarım ve hayvancılık potansiyelini yok edecek” dedi.

“HALKIN YARARINA OLMAYAN KARARLAR ALINIYOR”

Trabzon'un Göz Kamaştıran Yükselişi! Ömer Ayar: "Bölgenin Lokomotif Şehri Olduk" Trabzon'un Göz Kamaştıran Yükselişi! Ömer Ayar: "Bölgenin Lokomotif Şehri Olduk"

Satış kararlarının halkın yararına olmadığını belirten Suiçmez, belediyenin sürdürülebilir olmayan bir politika izlediğini söyledi. “Doğal alanları yok eden, kalıcı gelir getirecek projeler yerine kısa vadeli kazanç sağlama peşinde koşan bir yönetim anlayışı kabul edilemez. Tarımsal üretim ve hayvancılık potansiyeline zarar verecek bu satışlardan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNE ATIF YAPTI

Suiçmez, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli tarımdır” ve “Köylü, milletin efendisidir” sözlerini hatırlatarak, Şalpazarı’nın tarımsal üretim ve hayvancılık potansiyeline zarar verecek bu satış kararından dönülmesi gerektiğini vurguladı. CHP olarak vatandaşların aleyhine olan her kararın karşısında duracaklarını ve halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK