Sibel Suiçmez, Kahverengi Kokarca böceğiyle mücadelede yetersiz kalındığını belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı'nı eleştirdi ve Bakan'ın istifasını istedi.

Suiçmez, "Tarım ve Orman Bakanlığı, gereken mücadeleyi göstermediği için fındık ürünlerinde ciddi zararlar oluştu ve bu durum ülke ekonomisine de olumsuz yansıdı. Fındık ihracatımız azaldı, üreticimizin mağduriyeti arttı," dedi. Fındık üreticilerinin zaten artan girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Suiçmez, Kahverengi Kokarca'nın sebep olduğu zararlar nedeniyle ürünlerin ya satılamadığını ya da çok düşük fiyatlarla elden çıkarılmak zorunda kaldığını ifade etti.

Ortahisar’da Kadın Temizlik Görevlileri Fark Yaratıyor: “Trabzon Sokakları Kadınlara Emanet” Ortahisar’da Kadın Temizlik Görevlileri Fark Yaratıyor: “Trabzon Sokakları Kadınlara Emanet”

Suiçmez, Bakanlığın ve ilgili yetkililerin derhal hesap vermesi gerektiğini belirtirken, "Tarım ve Orman Bakanı'nın istifa etmesi gerekiyor. Fındık üreticisini ve bölge ekonomisini tehdit eden bu durumun bedelini Karadeniz Bölgesi iktidardan soracaktır," şeklinde konuştu. Bu durumun bir an önce çözülmesi ve etkili önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA