Hukuksuzluklar ve Adalet Arayışı
AKP iktidarının halka zorla dayattığı hukuk dışı yasakların dozu her geçen gün artmaktadır. Bunun son örneği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na açılan hukuksuz davadır. CHP Maçka ilçe örgütü olarak Trabzon'un evladı Ekrem İmamoğlu’nun yanında ve omuz omuzayız. Başkanımızın da dediği gibi, “tam yol ileri” diyoruz ve şimdi daha da ileri.

Emekçiler ve Yoksulluk Sorunu
Ülkemizin en acı gerçeği emeklilerimizin ve asgari ücretle çalışanlarımızın enflasyon karşısında eriyen maaşlarıdır. Yoksulluk her geçen gün derinleşmektedir. Halka gelirken “3 Y (yasaklar-yoksulluk-yolsuzluk)” ile savaşıyor olduklarını söyleyenler, bugün tam tersini halka dayatmaktadır. Tüm bu antidemokratik uygulamaların ve keyfi yönetim anlayışının ortadan kaldırılması için halkın umudu CHP’dir. Artık merkezi yönetimde de iktidar olmak zorundayız.

Ömer Ayar'dan Ebubekir Sıddık Korkmaz 'a Ziyaret Ömer Ayar'dan Ebubekir Sıddık Korkmaz 'a Ziyaret

Yerel Yönetimlerdeki Kaotik Durum
Mevcut yerel yönetim, kişisel menfaatlerini önceliklendirmekte ve 3 dönemdir süregelen kaotik yönetim anlayışından vazgeçmemektedir. Uzak mahallelerimizle bağları kopmuş olan yerel yönetim, halkın sorunlarına duyarsız kalmakta ve talanlarını sürdürmektedir. Özellikle, yaz aylarında hissedilen trafik ve park sorunları çözülememekte, çöp sorunları ise devam etmektedir.

Talepler ve Hedefler
Sümela Manastırı, bu bölgenin bacasız fabrikasıdır; yıllardır kapalı olan bu fabrika, ekonomik olarak yalnızca yabancı turistlere yönelik ziyaretler gerçekleştirmekte, kendi halkını ikinci plana atmaktadır. Maçka’mızın engelli hastanesi olmasına rağmen, hala bir engelli tuvaletinin olmaması utanç verici bir durumdur.

Maçka’daki gençlerimizin sosyal aktivite yapabileceği alanların olmaması, mahallelerimizdeki halkın desteği ile yapılan köy konakları ve halk evlerinin satışa çıkarılması da önemli sorunlar arasında yer almaktadır.

Birlikte Güçlü Bir Gelecek
Bu sorunların üstesinden gelmek ve önümüzdeki seçimlerde Maçka Belediyesi’ni kazanmak için, parti disiplinine bağlı kalarak, el birliği ile çalışmalıyız. CHP örgütü olarak ilk hedefimiz bizleriz ve bunu başaracağımıza tüm örgütüme söz veriyorum.

Parti disiplininden uzaklaşmadan ve kişisel egoların esiri olmadan, Maçka’nın yeşil vadilerini koruyarak, halkımıza nefes aldıracağız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da dediği gibi, “tam yol ileri, daha da ileri”!

Hepinize teşekkür eder, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN