Başkan Erdem, “İlçemizde büyük su sıkıntımız vardı. TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul ile yaptığımız toplantı sonucunda büyük bir aşama kaydettik. Duyarlılıklarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bir kısmı çözüldü, bir kısmı ise önümüzdeki günlerde çözülecek” dedi. Sorunun çözüleceğini vurgulayan Başkan Genç ise, “Su konularıyla İbrahim Kul’u bizzat görevlendirdim. İnşallah kalan kısımlarını da tamamlarız” dedi.

ÇEBİ’DEN SATIŞ TEPKİSİ

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, Çağlayan’da kirada oturan aileler için ayrılan arsanın Ortahisar Belediyesi tarafından satılmasına tepki gösterdi. Çebi, “Çağlayan Mahallesinde kirada oturan dar gelirli aileler için ayrılan arsa CHP’li Ortahisar Belediyesi tarafından satıldı.  Oysa satışı yapılan alan, Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç döneminde ilk defa sosyo analiz raporu ile örnek olarak kentsel dönüşümde rezerv alanı olarak ayrılmıştı. Bugün gelinen noktada CHP’li Ortahisar Belediyesi tam 38 aileyi yok saymıştır. Kentsel dönüşümde samimi olmadıklarını bir kez daha göstermişlerdir. CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışı her zaman olduğu gibi halktan kopuktur, mağdurun karşısındadır” dedi.

MUHTARDAN ÖZEL HİZMET

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Kutlugün Mahallesi Muhtarı Aytaç Gabaz, mahalledeki yaşlı ve hastaların yardımına koşuyor. Mahalledeki yaşlılar için özel berber getirerek evlerinde tıraş ettiren muhtar Gabaz, “Berberlerimiz iş başında. Allah sebebinden razı olsun özel hastalarımızı tıraş ediyoruz” dedi.

CENAZE İÇİN AMERİKA’DAN GELDİ

İş insanı televizyoncu spor ve kültür camiasının sevilen ismi Saner Ayar Trabzon için her fırsatta vefasını ortaya koyar. Trabzonspor’a da hem futbol hem basketbol branşlarında hizmetleri ve desteği olan Saner Ayar aynı zamanda MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’ın kardeşi. Saner Ayar şu sıralar ABD’de Türk dizi sektöründe önemli bir projede görev almakta. Televizyon dünyasından kopmadı. Önceki gün ise apar-topar Türkiye’ye gelerek akrabası olan piyade üsteğmen Ömer Faruk Ayar şehidimizin Köprübaşı ilçesindeki cenaze törenine katıldı. Bu vefa son derece anlamlı ve kıymetli. Saner Ayar farkı bu olsa gerek. Bu arada MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve il yönetimi tam kadro olarak hem cenaze öncesi hem cenaze de ve sonrası üzerlerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirdiler.

OKUL TERK ORANINDA ARTIŞ!

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-Der) hazırladığı 2024-2025 eğitim-öğretim yılı raporuna göre, okullarda terk oranı arttı. Bundaki en büyük etkenler, okul harcamalarının artması, yoksulluk, özel okul ücretlerinin yüksekliği, nitelikli devlet okullarına az sayıda öğrenci alınması oluşturuyor. Raporda, okul terklerine paralel biçimde çocuk işçi sayısında yaşanan artışa dikkat çekiliyor. Örneğin, MESEM’lerdeki öğrenci sayısı 160 binken 1 milyon 264 bine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 5-17 yaş arasında 720 bin çocuk ‘işçi’ olarak çalıştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı son verilerde okulda olması gereken 2 milyon 9 bin 480 çocuk örgün eğitim dışında. Türkiye'de özel okulların oranı yüzde 24'e ulaşırken TÜİK’e göre, eğitim harcamaları yüzde 120 artış gösterdi.

VAN’DA İŞ ZİYARETİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonunda 12 - 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'na katılmak üzere Van'da bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi ve Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Çelebi ve Kazaz, Van'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, fuarın ülkemizin gastronomisi için güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını diledi.

EİDS YÜRÜRLÜKTE

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan; Ticaret Bakanlığının, tüketici haklarını korumak, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek, taşınmaz ticaretinde kayıt dışılığı önlemek, dolandırıcıların önüne geçebilmek amacıyla ilan platformlarında uygulayacağı "doğrulanmış ilan" düzenlemesinin 15 Eylül 2024'te yürürlüğe gireceğini ifade etti. Taflan, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamında, emlak sektöründeki tüm esnaf ve tüketicilerin mağduriyetine yol açabilecek konuların detaylı bir şekilde ele alındığı ve çözüme kavuşturulduğu belirtti. Taflan, “Bu sistem, taşınmaz satış ilanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş olup, ilan veren kişilerin ve şirketlerin kimlik doğrulaması yapmadan ilan vermelerinin önüne geçecek.  ana hedefin sahte ilanların engellenmesi, ilan platformlarında yer alan ilan kirliliğinin giderilmesi ve ilanlardaki bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi, istişaresinde bulunduk” dedi.

Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de.. Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de..

KAN HAYAT KURTARIR

Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğünden Dr. Dila Baran, Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal’ı makamında ziyaret ettiler. Dr. Dila Baran yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak Başkan Fuat Koçal’a bilgi aktardı. Kızılay’ın vatandaşların sorunlarını giderebilmek amacıyla devamlı bir çalışma içerisinde bulunduğunu söyleyen Başkan Fuat Koçal, vatanını seven herkesin Kızılay’a kan bağışında bulunması gerektiğini ifade etti.

DHA GÜÇLENİYOR

Demirören Haber Ajansı Trabzon bürosu yeni isimlerle kadrosunu güçlendiriyor. Fatih Turan’ın bölge müdürlüğü yaptığı kuruma meslektaşlarımız Efnan Demireren ile Nurullah Cabri transfere oldu. Özel haberleri ile Trabzon’u ulusala taşıyacak olan meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ