CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya'daki İPA yerleşkesinde CHP'li büyükşehir belediye başkanlarıyla buluştu. Zeybek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına atıfta bulunarak, hükümetin yanlış ekonomik politikalarının faturasının halktan çıkarılmaya çalışıldığını belirtti. Zeybek, "Ekonomik krizin en derin şekilde hissedildiği bu dönemde, belediyelerin gelirlerinden yüzde 40'a varan kesintilerin yapılması kabul edilemez" dedi.


İmamoğlu ise 2019 yerel seçimlerine oranla belediye başkanlarının sayısını artırdıklarını ve çeşitli belediyeler birliklerini yönettiklerini vurguladı. İmamoğlu, "Vatandaşlarımız, yerel yönetimler milli takımını CHP’li belediye başkanlarından oluşturdu ve bize güvendi. Biz de bu güveni boşa çıkarmayacağız, halkımızla birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.
CHP'li belediye başkanları, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek için kaynakları etkin ve verimli kullanacaklarını belirtti. İmamoğlu, yerel yönetimlerdeki başarılarının halkın sevgisi ve teşekkürleriyle ölçüleceğini söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: Saraydan Tasarruf Yok, Halktan ve Eğitimden Var! CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: Saraydan Tasarruf Yok, Halktan ve Eğitimden Var!

Kaynak: TUNCAY UÇKUN