CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi hakkında sert eleştirilerde bulundu. Suiçmez, kanun teklifinin öğretmenlerin, sendikaların ve diğer paydaşların görüşleri alınmadan hazırlandığını belirterek, bu durumun katılımcı demokrasiye aykırı olduğunu vurguladı.


Suiçmez, komisyon görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “Komisyonda konuşan sendika temsilcilerinin tümü, hazırlanma aşamasında katkılarının ve görüşlerinin alınmadığını, teklifi kendilerine sunum yapıldığında gördüklerini söylediler. Bir katılımcı demokrasi örneğini hâlâ bu yüzyılda biz veremiyorsak yapacak bir şey yok. Sendikalarla konuşulmamış, taraflarla konuşulmamış, şimdi bir araya geliyoruz, buradan nitelikli bir kanun yapmak mümkün değil.” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Trabzonlu Seyfullah Aslantürk’ten İki Stratejik Görev: Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Önemli Atama! Trabzonlu Seyfullah Aslantürk’ten İki Stratejik Görev: Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Önemli Atama!


Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının korunması ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Suiçmez, “Bu teklifle, konuşmayan, sorgulamayan eğitimci modelini yaratacak bir sistemi getirmeye çalışıyorsunuz.” ifadeleriyle kanun teklifinin içerdiği tehlikelere dikkat çekti.


Suiçmez, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ciddi problemleri olduğunu ve bu nedenle Anayasaya da aykırı olan teklifin geri çekilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, öğretmenlerin güvenlik kuvvetlerince gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Devlet memurlarımızın, öğretmenlerimizin bizatihi devlet güçleriyle karşı karşıya getirilmesinin memleketimize getirecek hiçbir faydası yoktur.” dedi.
Son olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine karşı mecliste öğretmenlerin sesi olacaklarını belirtti: "Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine karşı, Meclis Parkı’nda nöbet tutan öğretmenlerimizin talepleri talebimizdir, öğretmenlerimizin yanındayız.”

Muhabir: BİROL SANCAK