KREDİ LİMİTİ 200 MİLYONDAN 500 MİLYONA ÇIKARILDI

Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin piyasa ve cari ödemelerinde kullanılmak üzere Vakıfbank’tan alınacak kredi limiti 200 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltildi. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, alınan kredi yetkisinin tedbir amaçlı olduğunu belirterek, “Bu limiti 500 milyona çıkartıyoruz, satışlarımız olursa ihtiyaç oranında bu kredi limitimizden kullanım yapacağız” diye konuştu.

ZORLU: “GEÇMİŞE DÖNÜK İHALELERİN BEDELLERİNİ ÖDEYEMİYORSUNUZ, İŞLER DURDU”

Kredi limitinin artırılması görüşmeleri sırasında söz alan Zorlu, belediyenin sürekli borçlanma içinde olduğunu belirtti. Zorlu, “5. ayda 820 milyon lira borçlanmışız, 6. ayda 6 milyon euro borçlanma yetkisi alınmış. 7. ayda TİSKİ’ye 750 milyon lira borçlanma yetkisi verilmiş, 9. ayda araç alımı ve TULAŞ için 850 milyon lira borçlanma, ayrıca 9. ayda tekrar 6 milyon Euro borçlanma söz konusu. Bu yüksek borçlanmalar belediye bütçesinde dengesizlik yaratacak. Geçmiş ihalelerin bedelleri ödenemiyor, işler aksıyor,” dedi.

“HOYRATÇA KREDİ KULLANMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz" Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz"

Kredilerin faiz oranlarına da dikkat çeken Zorlu, yüksek faizlerin belediyeyi zor duruma soktuğunu belirterek, “Hoyratça kredi kullanmaya devam ediyoruz. Bu yüksek borçlanmanın sonucunda belediye, dış kaynak, emlak satışı ve bankalara bağımlı hale gelecek. Bu sürdürülebilir değil,” ifadelerini kullandı.

GENÇ: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 3,5 MİLYAR TL BORCU VAR, YÖNETİLEBİLİR DURUMDA”

Zorlu’nun eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin borcunun 3,5 milyar TL olduğunu belirtti ve iflas iddialarını reddetti. Genç, “Büyükşehir Belediyesi iflas etmiş demeniz doğru değil. Belediyemiz borcunu yönetiyor, sürdürülebilir bir şekilde faaliyetlerini yürütüyor,” diyerek belediyenin borçları yönetebilecek durumda olduğunu ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN