Temizlik Personeli Bulunamıyor
Suat Özçağdaş, okullarda temizlik için açılan iş gücü programlarına yeterli başvuru yapılmadığını ve işe başlayanların da kısa sürede işi bıraktığını ifade etti. Özçağdaş, “İş gücü uyum programları için ayrılan bütçe var ancak bu programlara katılımda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Başvuranlar, işe başladıklarında neyle karşılaşacaklarını gördükleri için 1 hafta 10 gün içinde işi bırakıyor. Bugün okullarımızda temizlik en büyük sorun olmaya devam ediyor” dedi.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık ve CHP İl Başkanı Bak Bir Araya Geldi Yomra Belediye Başkanı Bıyık ve CHP İl Başkanı Bak Bir Araya Geldi

Güvenlik Önlemleri Yetersiz
Özçağdaş ayrıca okullardaki güvenlik eksikliklerine de vurgu yaparak, bu alanda da bütçede herhangi bir iyileştirme yapılmadığını dile getirdi. "Okullarda güvenlik problemleri çok ciddi. Ancak bütçede bu konuda hiçbir tedbir yer almıyor. Eğitim sistemimizin daha sağlıklı işlemesi için güvenliğe ve hijyene öncelik verilmesi şart” şeklinde konuştu.

Toplantıya Kimler Katıldı?
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Suat Özçağdaş ve Sevgi Kılıç’ın yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, kadın ve gençlik kolları ile eğitim sendikaları ve akademisyenler katıldı.

Öğrenciler ve Eğitim Çalışanları Destek Bekliyor
Toplantıda, eğitim sendikaları ve akademisyenler de söz alarak eğitime ayrılan bütçenin artırılması gerektiğini ve hem öğrencilerin hem de eğitim çalışanlarının daha iyi koşullarda çalışabilmesi için destek talep ettiklerini belirtti.

CHP’nin düzenlediği eğitim buluşmalarının devam edeceği ve eğitim sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağı ifade edildi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY