Tahkim Kurulu, erkek gözlemci O.E. ve kadın hakem E.K.'nin yazılı savunmalarını değerlendirirken, olayın başında yer alan porno niteliğindeki görüntüleri de izledi. 7 üyeden oluşan kurul, izledikleri görüntülerde önemli ayrıntılar tespit etti. O.E.'nin savunmasında itirafta bulunması da kararın alınmasında etkili oldu.

Olayın Geçmişi ve Gözlemcinin İtirazları

Olay, geçen yılın ortalarında kamuoyuna yansımış ve büyük yankı uyandırmıştı. O.E., Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından kendisine verilen ömür boyu hak mahrumiyeti cezasının ardından Tahkim Kurulu'na yaptığı yazılı savunmada, hakemlerin gönül ilişkisi kurmasına engel bir durum olmadığını belirtti. Ayrıca, futbol hakem camiasında gönül ilişkilerinin evlilikle sonuçlandığını vurguladı.

"Görüntüler İznim Olmadan Paylaşıldı" İtirazı

Gözlemci O.E., İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde, görüntülerin kendi izni olmadan paylaşıldığını savundu. 30 yıllık kariyerinin büyük bir gurur ve şerefle sürdüğünü söyleyen O.E., yaşadığı manevi ve maddi zararı dile getirdi.

Kadın Hakem'in İfadesi: "Ben Değilim"

Trabzonspor Mersin'de Seri Peşinde: Eksikler Can Sıkıyor! Trabzonspor Mersin'de Seri Peşinde: Eksikler Can Sıkıyor!

24 yaşındaki kadın hakem E.K. ise, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na gönderdiği savunmada, kendisine ait olduğu iddia edilen görüntülerin asılsız olduğunu belirtti. Kendisinin görüntüde yer almadığını savunan E.K., video ile ilgili ağır ithamların iffetini ilgilendirdiğini vurguladı.


Tahkim Kurulu’nun bu kararı, Türkiye futbol camiasında önemli bir tartışma yaratırken, her iki tarafın da itiraz sürecinin nasıl gelişeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: İNTERNETHABER