Çok Seviyorum

Ticari taksi, servis şoförlüğü, TIR şoförlüğü ve 5 yıldır da uzun yol otobüs şoförlüğü yaptığını dile getiren Buket Yaman, Trabzon’u çok sevdim. Kendim de Rizeliyim. Yaptığım işten mutluluk duyuyorum. Şehir şehir geziyorum. Yıllardır şoförlük yapıyorum. Otobüs şoförlüğünde de beşinci yılım. Canlar bize emanet. Parlayan yıldızları görmek mutlu ediyor. İşimi çok seviyorum. Benim tek ilacım, yollar, Müslüm Gürses ve kullandığım Maraton’um” diye konuştu.

İlacım Maraton’um

Sosyal medyadan paylaştığı videolarla insanlara yol hikayelerini sevdiren Yaman, şöyle devam etti: “Maraton’u çok seviyorum. Çünkü çabuk bozulan araba. Tamir işini çok sevdiğim, hiç yorulmadan yaptığım için seviyorum. Maraton geniş ve büyük araba. Ben de Maraton’dan başka araç tercih etmedim. Yolcularımızdan sevinen de oluyor, korkup tedirgin olan da oluyor. Elimden geldiğince rahat bir yolculuk yaptırmaya çalışıyorum.”

Zorluklarla Dolu Hayat

Ortahisar'da Yaya Yollarında Büyük Dönüşüm: Konfor ve Güvenlik Artıyor Ortahisar'da Yaya Yollarında Büyük Dönüşüm: Konfor ve Güvenlik Artıyor

Hayatta zorluklarla mücadele ettiğini kaydeden Yaman, “İnsanlar beni çok sevdi. Hikayemi biliyorlar. Yaşadığım zorlukları biliyorlar. Pes etmeden kadınlara öncü oldum. Lakabım olan ‘Çirkin Kaptan’ ilk mesleğim taksi şoförlüğünden geliyor. O zamanlar kadın şoför yoktu. Erkeklerin arasında çekiniyordum. Abimin kıyafetlerini giyiyordum. Çirkin giyiniyordum. Taksiciler lakabı taktı. Yıllardır tüm kullandığım arabalarda ‘Çirkin Kaptan’ olarak anılıyorum. Ellerim ve emeğimle geldim. Kendimi yollara verdim. Her şeyi bu şekilde aştım. Şehir şehir yeni insanları tanımak beni mutlu ediyor” ifadesine yer verdi.

Hayatta yaşadığı zorlukları ‘Papatya Buketi’ isimli kitabında kitapseverlere aktaran Yaman, “‘Papatya Buketi’ isimli kitabım var. Pes etmemeyi, yaşamın ne kadar güzel olduğunu anlattım. ‘Çaresiz ve umutsuzum’ diyen herkesin okumasını istiyorum” dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK