Lojistik ve Üretim Tesisleri Kapatılıyor

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) tarafından yapılan açıklamaya göre, Almanya’daki 14 üretim tesisinden 5'i kapatılacak. Kapanacak tesisler arasında Neumünster, Bielefeld, Berlin-Hohenschönhausen, Memmingen ve Köln bulunuyor. Kapatılacak tesisler, şeleme ve lojistik faaliyetlerinde önemli rol oynuyordu.

Köln Tesisinin Kapatılması 2025'te Tamamlanacak

Köln'deki üretim ve lojistik tesisinin 31 Mart 2025 tarihinde kapanacağı duyuruldu. Yaklaşık 600 çalışanın istihdam edildiği bu tesisin kapatılmasının en önemli nedenlerinden biri, tesisin Batı Almanya'daki en küçük ve büyüme potansiyeli düşük olan tesis olması olarak gösterildi.

Rekabet ve Boykotların Etkisi

Kiralarda %120 Zam! Mehmet Şimşek’ten Dikkat Çeken Açıklamalar Kiralarda %120 Zam! Mehmet Şimşek’ten Dikkat Çeken Açıklamalar

Coca-Cola, artan maliyetler ve yoğun rekabet nedeniyle sektörde küçülme kararı aldı. Ayrıca, son dönemde bazı tüketici gruplarının başlattığı boykotların da bu karar üzerinde etkili olduğu belirtiliyor. Şirketin bu hamlesi, lojistik ve üretim operasyonlarının verimliliğini artırmak amacıyla atılan stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Genişleme Beklentileri Azaldı

CCEP, sektördeki değişen koşullara uyum sağlamak için operasyonlarını yeniden yapılandırırken, büyüme beklentilerinin düştüğünü de vurguladı. Coca-Cola’nın küresel operasyonlarının Almanya'daki bu değişimden nasıl etkileneceği merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ