Çocuğunu ekmek almaya gönderen aileler, yeni vergi düzenlemesiyle zor durumda kalabilir. TBMM'de görüşülmesi beklenen yasa teklifine göre, bakkaldan fiş almayan bir çocuk 5 bin lira ceza alabilir. TÜRMOB yetkilileri, ceza miktarlarının orantısız olduğunu ve fiş vermeyen işletmelere de ağır cezalar getirileceğini belirtti. Bu yeni düzenleme, halk arasında büyük tepki topladı.

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki ceza maddeleri nedeniyle her iki tarafın da ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceği belirtiliyor. Yasa teklifine göre, bakkaldan ekmek veya sakız alıp fiş almayan bir çocuğa 5 bin lira ceza kesilebilecek. İşte tüm detaylar...

Gazeteci Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) yetkilileri, cezaların orantısız olduğunu vurgulayarak, fiş vermeyen işletmelerin ilk cezada 10 bin lira, sonraki ihlallerde ise 65 bin liraya kadar para cezasına çarptırılabileceğini belirtti. Alışveriş sonrasında fişini almayan tüketicilere, tutara bakılmaksızın 5 bin lira ceza kesilebilecek.

Şu an bu ceza 680 lira olarak uygulanıyor. Maliye’nin ceza kesme yetkisine sahip personelinin yanı sıra, bu amaçla görevlendirilecek kişiler de cezayı uygulayabilecek.

EKMEK ALMAYA GİDERKEN 5 BİN LİRA CEZA YİYEBİLİR

Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı

TÜRMOB yetkilileri, ceza ile fiş tutarı arasındaki orantısızlığı şu örnekle açıkladı:

"Çocuğunuzu ekmek alması için bakkala gönderdiniz. Çocuk ekmeği alıp bakkaldan çıkarken görevliler fişini sordu. Çocuk da fişi almadığını söylediğinde uygulanacak ceza 5 bin lira. Yani ekmek almaya giden çocuğunuz eve 5 bin liralık ceza makbuzuyla dönebilir."

Kaynak: HABER MERKEZİ