İşini son zamanlarda o kadar ilerletti ki sosyal medya hesabında Master Çiftçi olarak tanınıyor. Bir botanikçi, bitki bilimcisi veya fitolog, bu alanda uzmanlaşmış bir bilim insanı gibi tarımsal çalışmalarını kitabeye uygun yapıyor. Bir YouTube kanalı dahi açan Korkmaz, alanında uzman kişilerinde bilgilerinden faydalanarak bunu dünya ile paylaşıyor. Verimsiz toprakta bile fındık yetiştirebilen, çeşit çeşit bitkilerin toprakla buluşmasını elde ettiği başarılarla paylaşan genç botanikçi, hemen her gün öğrendiği yeni bilgileri takipçilerine anlatıyor.

Yaptığı sosyal medya yayını ile çok iyi şeye ulaşan ve bu yüzden ticaretini hızlandıran Korkmaz:   "Samsun-Çarşamba'da ailece fındık çiftcisiyiz. Küçüklükten itibaren toprak, tarım beni kendine çekerdi. Çocuklar top oynamaya gider ben kendime bahçe kurardım. Patlıcan, domates, pancar dikip onun etrafını çevirirdim. 2007 -2008'de liseyi bitirdim sonra İstanbul'a çalışmaya gittim. Sonrasında askerden geldikten sonra toprak kendini bana bağladı gitmek istemedim.

BABASINI DİNLEMEDİ BAŞARIYI YAKALADI

Hem güvenlik olarak bir yerde işe başlamış olmama rağmen hafta sonları köydeki arazilerimle ilgilenmeye başladım. Fındık ya da sebze meyve tarlamdan çok daha fazla verim nasıl alabilirim, bununla ilgili araştırmalarda bulundum. Ziraat Mühendisleri ile görüştüm. Cilim dediğimiz killi toprak kuraklardan hemen etkileniyordu. 45 randımanı geçmiyordu fındığımız. Sulama sistemlerini araştırdım 20'lik sprink borulara kuraklığı önledim fındık yetiştirdim. Fındık ocaklarının iç ve dış bölgelerine 20 boruya monte edilen bu çalışma ile verimsiz toprağı verimli hale getirdim. Sprink (sprey) sulama sistemi de denilen bu sistem çok etkili. Babam bile karşı çıkmasına rağmen onu dinlemedim, birçok tarımsal çalışmalarda başarı yakaladım" diye konuştu.

Editör: Birol Sancak