İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'ün "Emeklilerimizin sorunlarının incelenmesi ve çözüm yollarının araştırılması" amacıyla verdiği önerge AK Parti ve MHP oylarıyla red edildi.
 
Verilen araştırma önergesinin gerekçesini açıklamak üzere İYİ Parti Grubu adına söz alan Örs; “Mart ayından bu yana ülkemizde etkisini gösteren pandemi sürecinden en çok etkilenen kesimlerin başında emeklilerimiz gelmektedir. Maaşları asgari ücretin altında olan milyonlarca emeklimiz var. Bu vatandaşlarımız çok zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Her gün gelen zamlarla artık baş edemez durumdadırlar. Birçoğu ekonomik şartlarından dolayı adeta evlerine hapsolmuş durumdadır. Fiyatlar düşer diye semt pazarlarına geç saatlerde giden, o zaman bile kilo ile alışveriş yapamaz hale gelen emeklilerimiz var. Beslenme, ısınma ve elektrik giderlerinin yanında bir takım elbise dahi alamaz durumda olan emeklilerimiz var. Ömürlerinin uzunca bir kısmını ülkemiz ve topluma hizmetle geçiren bu insanlarımızın, yaşlandıklarında ve bakıma muhtaç olduklarında insan onuruna yakışır bir şekilde yaşama talepleri vardır." ifadelerini kullandı.
 
Milletin içinde, vatandaşın arasında olmaya, onların sorunlarını yerinde ve bizzat kendilerinden dinlemeye çalışıyoruz diyen Milletvekili Örs, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İYİ Parti olarak milletin içinde, vatandaşın arasında olmaya; onların sorunlarını yerinde ve bizzat kendilerinden dinlemeye çalışıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener il il, ilçe ilçe, köy köy Türkiye'yi geziyor; millete gidiyor, milleti dinliyor çünkü İYİ Parti sessiz yığınların sesi olmak için var. Biz, milletin beklentilerini, taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirmek için buradayız. Emekli vatandaşlarımızın birçok sorunu var. Her seçim döneminde, seçim vaatlerinde yer alan 3600 ek gösterge ve intibak yasası ne yazık ki tozlu raflarda kalmış, verilen sözler tutulmamıştır. İntibak yasasının çıkarılması ve vergi iadesinin yerini alan ek ödemenin yüzdesinin artırılmasıyla maaşlarında ve ikramiyelerinde artış olacak olan emekliler, bir umut meclisten çıkacak yasayı beklemektedir."
 
Konuşmasının son bölümünde Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerine değinen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "AK PARTİ dâhil bütün partilerin "Çözeceğiz." diyerek söz verdiği emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini dile getirmek istiyorum. Bu konuyla ilgili İYİ PARTİ olarak verdiğimiz önerge iktidar grubu tarafından reddedilmişti. Emeklilikte yaşa takılanlar kazanılmış haklarının gasbedilmesinden rahatsızdırlar. İktidardan istediğimiz, vatandaşlarımızın hak taleplerini devlete yük olarak görmekten vazgeçmeleridir. Bu ülkenin vatandaşının hak talebi devlete yük değildir. Gelin, bu yasama döneminde, emeklilikte yaşa takılanların önündeki takozu kaldıralım. Biz getirdik reddettiniz,  siz getirin biz destekleyelim." ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen önergenin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesi sonrası  sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; "Emeklilerin Sorunlarının İncelenmesi ve Çözüm Yollarının Araştırılması” amacıyla İYİ Parti olarak TBMM Başkanlığına sunduğumuz önerge AK Parti ve MHP oylarıyla red edildi. Yılmayacağız. Emeklilerin sorunlarını TBMM gündemine taşımakta ısrar edeceğiz…"