Memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kent merkezine büyük bir cami inşa edileceğini müjdeledi.

Erdoğan, Güneysu'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, afet konutlarının dağıtımı ve çeşitli projeleri yerinde görmek amacıyla Rize'de bulunduklarını ifade etti. Rize Şehir Hastanesi ve Güneysu Hastanesi'nin inşaatlarını da inceleyeceklerini söyleyen Erdoğan, hastaneleri bir an önce tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

"Rize’mizde Muhteşem Bir Cami İnşa Edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize şehir merkezine büyük bir cami inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Mevcut caminin kayma yaptığını belirten Erdoğan, yeni caminin Rize'nin simgesi olacağını vurguladı. Mevcut caminin ise büyük cami tamamlandıktan sonra farklı bir şekilde değerlendirileceğini söyledi.

Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız" Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız"

Erdoğan, hafta sonu Rize’de yağış beklendiğini hatırlatarak, yağışların Rize’nin bereketi olduğunu ifade etti. Çay üreticilerine de seslenen Erdoğan, makinayla çay toplamanın yaygınlaşmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Çocuklara Oyuncak Dağıttı

Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenecek olan Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde Türkiye ve dünya gündemine dair düşüncelerini paylaşacağını belirtti. Ayrıca, hemşehrilerinin yazılı taleplerini korumaları aracılığıyla alarak, çocuklara oyuncak dağıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize Programı

Erdoğan, Rize’de Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Toplantısı'na katılacak. Ayrıca, Rize Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunup, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Editör: Birol Sancak