Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarından Nermin Çetinoğlu, merhum Tenzile Erdoğan ile yaşadıkları zor günleri anlattı. Çetinoğlu, “Cumhurbaşkanımızın annesi Tenzile hala benim annemin dayısının kızı oluyor. Annem ile Tenzile hala çarıklarını sepete koyar, Aron Tepesi'ne kadar yalınayak yürüyerek giderlerdi. Oradan sonra çarıklarını giyerler ve Rize'ye kadar inerlerdi. Geri dönerken yine yalınayak yürürlerdi. O zaman yoksulluk vardı,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Anam Vonit sırtlarından çarşıya gelirken, çarığını Aron Tepesi'ne gelince suya sokar, yumuşatır ve çarşıya öyle inerdi. Şimdi Türkiye'nin gayrisafi milli hasılası 1 trilyon 411 milyara çıktı. Biz göreve geldiğimizde böyle bir para yoktu. İhracatımız 36 milyon dolardı, ama şimdi 250 milyar doları yakaladık. Daha iyi olacak,” şeklinde konuştu.

Tenzile Erdoğan'ı ve o yılları anan Çetinoğlu, “Tenzile hala İstanbul'dan geldiğinde çocukları Tayyip Ağabey'i ve Mustafa Ağabeyi getirirdi. O zamanlar biz onları çok severdik ve hürmet ederdik. Beraber çay toplar, zorlukları paylaşırdık,” dedi.

Bu duygusal anı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisinde katıldığı programlarda gündeme geldi ve Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın anısını yad etti.

Muhabir: İHA