İşsizlikte Düşüş, İstihdamda Artış
TÜİK verilerine göre, Türkiye’de ağustos ayında işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesine indi. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 55 bin kişi olarak kaydedildi. Kadınlarda işsizlik oranı ise 0,8 puan düşerek yüzde 11,4'e geriledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "İstihdam, 2024 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre 1 milyon 100 bin kişi artarak 32 milyon 776 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranı da 1,3 puan artarak yüzde 49,7 seviyesine çıktı" açıklamasını yaptı.

AK Parti Trabzon’da Kongre Krizi: Tonya ve Çaykara Kongreleri Ertelendi! AK Parti Trabzon’da Kongre Krizi: Tonya ve Çaykara Kongreleri Ertelendi!

Ekonomi Politikasının Etkisi
Yılmaz, istihdam artışının ve işsizlik oranındaki düşüşün uygulanan ekonomi politikalarının etkinliğini gösterdiğini belirtti. “Dezenflasyon süreci, ekonomik aktörlerin karar alma süreçlerinde belirsizlikleri azaltarak, işgücü piyasasının daha sağlıklı işlemesini sağlıyor” diyen Yılmaz, enflasyonun düşüşünün bireyler ve işletmelerin geleceklerini daha kolay öngörebilmesine yardımcı olduğunu ve iş arayanların kalıcı iş bulmasını kolaylaştırdığını ifade etti.

Gelecek Hedefleri
Yılmaz, dengeli ve istikrarlı büyüme hedefiyle birlikte iş gücü piyasasına yönelik yapılacak yapısal reformların, istihdamın artmasına katkı sağlayacağını belirtti. "Önümüzdeki dönemde istihdamın daha da artmasını hedefliyoruz" dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK