Yenilenen Atatürk Köşkü

Yenilenen yüzüyle misafirlerine ev sahipliği yapan Atatürk Köşkü, Trabzon’da ziyaret edilen tarihi mekanların başında geliyor. Her geçen gün daha da ön plana çıkan köşkün ziyaretçi sayısı yılın ilk yarısında 95 bin 175 kişiye ulaştı. Haftanın 7 günü 09.00-19.00 saatleri arasında açık olan köşkte, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bando ve mehter ekibince her çarşamba Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği dinletiler gerçekleştiriliyor.

Başkan Genç'in Açıklamaları

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Atatürk Köşkü’nün önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Mustafa Kemal'in hem vasiyetini yazdığı hem de konakladığı köşkümüz, Eylül 2022'de restorasyona girdi. 355 çok kıymetli eserin restorasyonu yapıldı ve Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim 2023'te yeniden ziyarete açıldı."

Başkan Genç, köşke olan ilginin arttığını belirterek, "Ziyaretçi sayımız artan bir oranla devam ediyor. 6 ayda 95 bin 175 ziyaretçimiz oldu. Atatürk'ün manevi hatırasını orada yaşatıyoruz. Haftada bir gün Atatürk'ün sevdiği şarkılar başta olmak üzere dinletiler ve çeşitli programlar yapıyoruz." dedi.

Göksu Travertenleri'nde Turist Akını İçin Otopark Sorunu Çözülüyor Göksu Travertenleri'nde Turist Akını İçin Otopark Sorunu Çözülüyor

Ziyaretçi Görüşleri

Ziyaretçiler arasında bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Şerife Aydıntaş, Atatürk Köşkü’nün görülmeye değer bir yer olduğunu belirterek, "Trabzon'da ilk Atatürk Köşkü'ne geldik. Burası gerçekten güzel, görülmeye değer bir yer. Atatürk'ün bütün eserleri, bütün evleri görülmeye değer." dedi.

Antalya'dan gelen Demet Akbulak ise, "Burayı hiç görmemiştim. Daha önce de Karadeniz'e gelmiştim ama burası gerçekten mükemmel. Dolmabahçe'de hissettiğimi burada da hissettim. İnsan inanılmaz güzel şeyler hissediyor." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Arife Yılmaz ise, "Çok görmek istiyordum burayı, çok beğendim. Yıllardır söylüyordum zaten, hayalimi gerçekleştirdim. Atatürk'ün Köşkü'nü de gördüm, çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN