Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun yıllar önce çekilen fotoğrafını paylaşan Başkan Genç, “Bir kendini bilmezin, milletin hür iradesiyle seçtiği Sn. Cumhurbaşkanımıza pervasızca hakaret etmesini şiddetle kınıyor ve telin ediyorum. Davasını davamız, kavgasını kavgamız olarak kabul ettiğimiz liderimizin dün olduğu gibi bugün de yanındayız, son nefesimize kadar yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Genç’in paylaşımı destek görürken, paylaştığı fotoğraf herkesi yıllar öncesine götürdü.

KOKARCAYA TUZAK

Gündem Raylı Sistem Gündem Raylı Sistem

Fındığın baş düşmanı kahverengi kokarcaya karşı feromon isimli tuzaklar kullanılmaya başlandı. Trabzon İl Gıda Tarım ve Ormancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Fındık bahçelerinde Kahverengi Kokarcanın yaşam evreleri göz önünde bulundurularak biyolojik, mekanik , kimyasal ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılarak zararlı ile mücadeleye devam edilmektedir. Kahverengi Kokarca’nın  yoğun olarak görüldüğü alanlarda popülasyon yoğunluğunu azaltmak amacıyla  feromon tuzaklar kullanılmaya başlanmıştır. Üreticilerimiz ile birlikte Kahverengi Kokarca zararının en aza indirgemek için  tüm mücadele yöntemleri kullanılmaya devam edilecektir” denildi.

SANATIN KALBİ GANİTA’DA ATACAK

Ganita Akşamları etkinlikleri kapsamında Karadeniz’in sevilen sanatçıları Taner Eyüpoğlu, Mesut Uçar ve Hadiye Ölmez konser verecek. Ayrıca söyleşi programı ve sinema gösterimi ile etkinlikler dolu dizgin devam edecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve şehrin kültürel yaşamına renk katan Ganita Akşamları, 28 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında da dolu dolu programlarla devam ediyor. Bu özel etkinlik serisi, müzikten sinemaya, söyleşilerden kültürel etkinliklere kadar geniş bir yelpazede Trabzon halkını bir araya getiriyor. Ganita Akşamları kapsamında, 28 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30’da Taner Eyüpoğlu sahne alarak, Trabzonlulara müzik dolu bir gece yaşatacak. Eyüpoğlu’nun ardından, 30 Ağustos Cuma günü saat 20.30’da Mesut Uçar sahnede olacak. Müziğin coşkusu, 31 Ağustos Cumartesi günü akşamı da devam edecek. Saat 19.30’da Hadiye Ölmez’in sahne alacağı bu gecede, vatandaşlar yine unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacak. Ölmez’in güçlü sesi ve sahne performansı, Ganita Akşamları’na damga vuracak.

BAYRAKTAR’TAN KUTLAMA

Önceki dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı bugünün iş insanı Erdoğan Bayraktar Türkiye’nin şanlı tarihine altın harflerle yazılan zaferlerle ilgili kutlama mesajı yayınladı. Erdoğan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “26 Ağustos Sakarya Savaşının 102 ve Malazgirt Savaşının 953. yıldönümü kutlu olsun. Bu savaşlarda şehit ve gazi olanların ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

AYFER HANIM DURMUYOR

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan eski milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Ayşe Kuşan, İl sosyal politikalar başkanı Tülay Cumur ile geçtiğimiz günlerde dünya evine giren Çarşıbaşı Kadın Kolları İlçe Yöneticisi Ayşe Karacengel’le misafir olarak ömür boyu mutluluklar diledi.

AKTÜRK’TEN DAVET

Trabzon’da 2007 yılında Bekir Aktürk tarafından kurulan Lokma Tatlı Dünyası’nın dördüncü şubesi Beşirli’de yarın açılıyor. Firma sahibi Bekir Aktürk, davetiyeleri kendisi yazarak dağıtımını da kendisi yaptı. ‘Bir lokma mutluluk dağıtmaya devam ediyoruz’ sloganı ile yarın yapılacak olan açılışa Aktürk tüm dostlarını da davet etti.

ARSİN’DE ÖDÜLLÜ MARATON

Trabzon’un Arsin ilçesinde 4. Arsin-Santa dağ bisiklet maratonu yapılacak. 31 Ağustos’taki maratonda büyük ödül 150 bin TL olarak belirlendi. Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, maratona herkesi davet ederek, “Yanbolu havzamızın eşsiz kültürel ve doğal güzellikleri içerisinde düzenleyeceğimiz, 150 bin TL büyük ödüllü Arsin-Santa Dağ Bisikleti Maratonu ve Halk Bisikleti Festivali'mize tüm vatandaşlarımızı ve sporcularımızı davet ediyoruz. Yanbolu'nun eşsiz güzelliklerinin içerisinde hep birlikte pedal çevirelim” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ