Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu, "Burası güzel bir şekilde projelendirilmeli. Ben komünist kafalı bir adam değilim. Satılması gerekiyorsa satılır.
Belediyeye kaynak sağlamak yöneticilerin asli görevidir. Ne var ki hazır kaynağı harcamak herkesin yapabileceği bir iştir yetenek gerektirmiyor. Acele etmemek gerek" dedi.
ESKİ OTOGAR ÖZEL BİR ALANDIR!
Belediye yönetiminin en son meclisten bu alan için satış yetkisi istediğini ifade eden Çakıroğlu, "Bunu da meclisten çoğunlukla çıkardılar. Belediyenin ciddi paraya ihtiyacı olduğu görülüyor. Biraz finansmanla ilgili bu satış aslında. Ne yapacak orayı belediye sanayinin içerisinde bir arsa olarak mı tutacak? Park yapsa kime yapacak ne amaçla yapacak? Acele edilmemeli güzel projelendirilmeli. Şehre katkısı olacak işler yapılmalı. Yama olacak işlerden vazgeçilmelidir. Ayrıca satış fiyatının aşağı çekilerek satış yapılmasını da doğru bulmuyorum. Bu kamunun malıdır hepimizin malıdır. Malımızın değeri aşağıya düşmemeli. O yerde Trabzon'un en ücra köyünde yaşayan insanın da hakkı var. Bu yapılırken ona da halel getirilmemeli. Öte yandan ilk ihale rakamıyla TL üzerinden bugünkü rakam arasında eksi yönde 1-2 milyon dolar fark etti. Dolar kuru farkı birkaç milyon dolar oldu. Kamuya ait olan bir malın değerinin düşürülmemesinden yanayım. Belediye yer satmaz mı? Satar. Satmasında sakınca görmüyorum. Ama şehirde özel yerler var otogar alanı da bunlardan bir tanesidir. Buranın iyi çalışılması gerekiyor. Anladığımız kadarıyla büyükşehir belediyesinde kente dönük işlevsel bir proje üretecek akıl yok gibi gözüküyor. Yapalım satalım onunla beraber kaldırım yapalım sonra kaydıralımları değişelim vs. anlayışı var" şeklinde konuştu.
BÜTÜNLÜKLÜ BAKMAK LAZIM!
O bölgenin bütünlüklü olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Çakıroğlu, "Trabzon silueti değişecekse, yaşam alanı, sosyal donatılar bütünsel bakmak lazım oraya..
Bir yer dönüştürülürken bütünlüklü olarak dönüştürülmeli. Orada sanayi sitesi ile ilgili bir planlama yoksa sadece otogarın yeri ile alakalı proje olacaksa bunun şehre katkısı olmaz. Acele etmemek, uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Oraya ulaşımı sosyal alanları, nüfus ve iş yerleri temel ihtiyaçları karşılayacak, cazibe merkezine dönüştürecek yer olarak bakmak lazım. O parsel de kamuya ait bir parsel, Acele etmemek gerekiyor. Bugün yarın satacağız diyerek aceleci olmamak lazım. Böyle bir parsel bir daha yok. İyi ölçüp tartılmalı, kar zarar hesabı iyi yapılmalı. O parsel üzerinde imar haklarını artırıp daha yüksek bir değerden satıp daha sonra o bölgede yapılacak projelere engel çıkarılması durumu söz konusu olabilir. Bunun örneğini Çimento Fabrikasında gördük, dikkatli olunmalıdır" dedi.
61saat