Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda, 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.

Her evin beklediği ürün beldi: BİM 1 haftalığına satışa çıkarıyor Her evin beklediği ürün beldi: BİM 1 haftalığına satışa çıkarıyor

Eğitim ve İmkanlar

Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı, bu yıl Demirören Medya ve Teknoloji MTAL'i tercih edecek öğrenciler için okula ve imkanlarına yönelik bilgi vererek iyi bir lise eğitiminin önemine dikkat çekti. Çakmakçı, "Çocuklar ve velileri için tercih yapmak daha da zor olacak. Bu nedenle biz velilere 'gelin her şeyin öğrenciler için düşünüldüğü okulu tercih edin' diyoruz" dedi.

Okulda yapay zeka, siber güvenlik, robotik kodlama gibi dersler verildiğini belirten Çakmakçı, öğrencilerin ana dili İngilizce olan öğretmenlerden eğitim aldığını ve kıyafet, kitap desteği yapıldığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilere üç öğün yemek verildiği ve eksik kaldıkları konularda birebir eğitim desteği sağlandığı belirtildi.

İstihdam ve Başarılar

Okulun istihdam imkanlarına dikkat çeken Çakmakçı, "Mühendis, medya mensubu olmak isteyen psikoloji okuma hedefi olan bizi tercih edebilir. Hem sayısal hem de sözel tarafımız çok güçlü. Türkiye'nin en büyük medya kuruluşunun içinde olduğumuz için istihdam imkanı var" dedi. Öğrencilerin ilgisi ve yeteneğine göre eğitim aldığını belirten Çakmakçı, okulun TÜBİTAK projelerinde ve matematik olimpiyatlarında dereceler kazandığını ifade etti.

Ailelere Tavsiyeler

Çakmakçı, ebeveynlere çocuklarını iyi tanımalarını ve çocukların yetenek ve becerilerine göre tercih yapmalarını önerdi. "Sınıf mevcudu az olan, çocuklarla birebir ilgilenilebilen ve onların ufkunu açacak okulları tercih etsinler" dedi.

Akademik ve Mesleki Hazırlık

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, yeni öğrencilerini beklediklerini ve heyecanlı olduklarını belirtti. Öğrencilerin okullarında çok iyi bir İngilizce eğitimi aldığını ve Fransızca da öğrenme imkanına sahip olduklarını söyledi. Ertoğan, "Öğrencilerimizi Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlıyoruz. Çok iyi de akademik programımız var" dedi.

Burs ve Özel Müfredat

Ertoğan, yüzde 1'lik dilimde olan ve okulu tercih eden öğrencilere 5 yıl boyunca burs verildiğini açıkladı. "Öğretmenlerimiz çocukları matematik, bilişim ve fizik olimpiyatlarına hazırlıyor. Robotik takımımız hem ülkemizde hem de yurt dışında düzenlenen uluslararası yarışmalara katılıyor" dedi. Öğrencilerin mesleki derslerine medyadaki duayenlerin girdiğini ve çocukların sosyal ve kültürel etkinliklere katıldığını belirtti.

Sonuç

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlarken, yüzde 1'lik dilimde yer alan öğrencilere sunduğu burs imkanı ile dikkat çekiyor. Bu özel müfredat ve geniş imkanlarla öğrenciler, hem akademik hem de mesleki alanda en iyi şekilde yetiştirilmekte.

Kaynak: VATAN