Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ulusal demiryolu ağındaki 286 iltisak hattının, Ocak-Ağustos döneminde 7 milyon 842 bin ton yük taşıdığını açıkladı. Bu hatlarla yapılan taşımaların, tüm demiryolu taşımalarının yaklaşık yüzde 41,4’ünü oluşturduğunu belirten Uraloğlu, 2024 yılının 8 ayında toplamda 17 milyon 445 bin 855 ton yük taşındığını ifade etti.

AMACIMIZ DEMİRYOLU

Bakan Uraloğlu, sanayi, üretim ve ihracatın rekabet gücünü artıran iltisak hatlarının, fabrikalara doğrudan bağlantı sağlayarak yük taşımacılığında kritik bir rol oynadığını belirtti. Türkiye’nin ulusal demiryolu ağı üzerinde 439 kilometre uzunluğunda 286 iltisak hattı bulunduğunu söyleyen Uraloğlu, 2053 yılı hedefleri doğrultusunda demiryollarının taşımacılık payını yüzde 5’ten yüzde 22’ye çıkarmayı ve kara yollarının yük taşımacılığı payını yüzde 72’den yüzde 57’ye düşürmeyi planladıklarını vurguladı.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), TCDD ve TCDD Taşımacılık ile ortak çalışmalar yürüterek iltisak hatlarının sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Uraloğlu, 12. Kalkınma Planı kapsamında toplam iltisak hattı uzunluğunu 654 kilometreye çıkaracaklarını belirtti. Gelemen-Tekkeköy ve Yenikent-Kazan Soda iltisak hatlarının yapım çalışmalarının sürdüğünü de ekledi.

ÇEVRE DOSTU TAŞIMACILIK

Demiryollarının çevre dostu, düşük maliyetli ve güvenilir bir taşımacılık alternatifi olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, iltisak hatlarının ürünleri ulusal demiryolu ağına ulaştırmada kritik bir öneme sahip olduğunu ve demiryolu taşımacılığının Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki önemli rolünü güçlendirdiğini ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU