Gazetelerin manşetlerinin haber merkezlerinde değil de farklı yerlerde atıldıkları yıllar sonra itiraf edildi. 12 Eylül 1980 darbesi, Türkiye’nin üzerinden silindir gibi geçti. Arkasından ekonomik darbeler oldu. Sonraki yıllarda ise 28 Şubat gündeme oturdu.

BAŞBAKANA OMUZ ATTILAR

Değerli Okurlar, halkın oyları ile seçilmiş bir Başbakana hakaretler edildi, MGK salonuna girerken omuz atıldı. Ama o Başbakan (Erbakan), ülke sevdasıyla birlikte sineye çekti ve hak etmediği bir şekilde de “Önce ülkem sonra partim” diyerek görevinden çekildi. 28 Şubat süreci darbeyle bitmemiş ama binlerce insan mağdur olmuş, akademisyenler üniversitelerden atılmış, öğrenciler okullarını bırakmak zorunda kalmış ve darbenin tam eşiğinden dönülmüştü.

15 TEMMUZ’A GİDEN YOL

15 Temmuz darbe girişimi süreci, FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasının belgelenmesiyle başladı. Arkasından Ergenekon ve Balyoz süreçleri ile komutanlar tek tek hapsedildi. Sıra seçilmiş hükümete geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşları tehlikenin boyutunu sezdiler ve müdahale ettiler. O müdahaleye en büyük desteği veren de halkın kendisi oldu. Halk sokaklara indi, tankların önüne yattı, kurşun sıkan helikopterlere karşı göğsünü açtı ve kadın erkek hep birlikte inanılmaz bir direniş sağladı. Türkiye kenetlendi, 15 Temmuz karanlığından aydınlığa çıkıldı.

DIŞ MÜDAHALELER

Sevgili Okurlar; TAKA Gazetesi olarak demokrasinin yanından hiç ama hiç ayrılmadık. Savunduk ve güçlendirmek için uğraş verdik. Çünkü en kötü demokrasi, en iyi darbe rejimlerinden daha iyidir. Türkiye için hiçbir zaman bu tehlike geçmiş değildir. Türkiye’de yapılan darbelerin ve darbe girişimlerinin tamamının dış bağlantısı vardır. 28 Şubat ve 15 Temmuz darbelerinin destekleyicisi de bellidir. Onun için diyoruz ki, Türk’ün Türk'ten başka dostu yoktur.

FINDIK FİYATI MERAK EDİLİYOR

Değerli Okurlar, Temmuz ayının bugün 15’i. Yani Temmuz’u da tamamlamak üzereyiz. 1 Ağustos itibariyle sahil bölgelerinde fındık toplanmaya başlanacak. Bir yandan da fındıkla ilgili fiyat bekleniyor. TAKA Gazetesi geçen hafta Vehbi Koç ve Yılmaz Büyükaydın’dan edindiği bilgilere göre fındık için talep edilecek fiyat 150 TL. Bakanlık ve bürokratların nasıl bir karar verecekleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a nasıl bir fiyat sunacakları henüz belli değil. Fakat 3.5-4 dolar şeklinde bir fiyatın telaffuz edildiğini belirtmek isteriz. TAKA Gazetesi olarak süreci an be an takip edeceğiz.

Kahverengi Kokarca Fındık Üreticilerini Vuruyor! Fırsatçılara Karşı Uyarı Kahverengi Kokarca Fındık Üreticilerini Vuruyor! Fırsatçılara Karşı Uyarı

ÇAYCI DA TEPKİSİNİ KOYDU

Karadeniz bölgesinin fındıkla birlikte en önemli geçim kaynaklarından biri de çaydır. Çay üreticisi de bir taraftan kontenjana takılıyor, diğer yandan da kilo başına 2 TL olan destekleme primine tepki gösteriyor. Bu rakamı yetersiz bulan çay üreticileri yeni bir ek ödeme ve teşvik beklediğini belirtiyor. ÇAYKUR yöneticilerinin bu konuda Ankara ile temas kurması isteniyor.

GÜNAYDIN’DAN TAZE HABERLER

Sevgili Okurlar, ligin başlamasına bir aydan daha az bir zaman kaldı. Trabzonspor, ayın 24’ünde Slovenya’da Avrupa kupası maçına çıkacak. Ardından ise 1 Ağustos tarihinde de Akyazı’da rakibini ağırlayacak. Macaristan kampındaki az sayıda gazeteciden biri olan Nurgül Günaydın’ın aktardıklarına bakarsak Trabzonspor iyi yolda. Son maçı 3-1 kazanan Trabzonspor, bütün gücünü transferde Onuachu ile birlikte stoper ve sağ bek arayışına verdi. Bu oyuncuları da kadrosuna katabilirse ligde 3 İstanbul takımı ile kolay mücadele edebileceğini söyleyebiliriz.

FORMA-KOMBİNE

Değerli Okurlar, tamam transfer yapılsın. Ama nasıl? Bu yönetim transfere 1 milyar TL harcadı. Şimdi 200 bin forma satışı hesabı yapıyor. Fakat halen bazı taraftarlar korsan formalara yöneliyor! Yapmayın, Trabzonspor ile sevinmek istiyorsanız mutlaka kombinenizi alın ve formanızı da TS Club’lardan edinin.

Mutlu Haftalar; TAKA

Muhabir: BİROL SANCAK