Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesinde ilan edilen mücbir sebep hali, bu ay sona eriyor. Depremden etkilenen vatandaşlara vergisel kolaylıklar sağlamak amacıyla alınan bu tedbir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyuruldu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mücbir sebep halleri devam eden mükelleflere talepleri doğrultusunda ilave süre tanınacağını belirtti.

Şimşek, yaptığı açıklamada, "Depremden sonra uygulamaya aldığımız mücbir sebep hali bu ay sona eriyor. Mücbir sebep halleri devam eden mükelleflere ise taleplerine bağlı olarak ilave süre imkanı tanıyoruz," ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin Açıkladı: 20 Bin Öğretmen Ataması Karar Bekliyor! Bakan Tekin Açıkladı: 20 Bin Öğretmen Ataması Karar Bekliyor!

Bu karar, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan mükelleflerin talepleri doğrultusunda vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri için ek süre alabilecekleri anlamına geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bölgedeki mükelleflerin bu zor dönemi atlatmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ