Coğrafi İşaret Tescilli Ayder Balı Hasat Zamanını Açıkladı: "Mesai Başladı" Coğrafi İşaret Tescilli Ayder Balı Hasat Zamanını Açıkladı: "Mesai Başladı"

Muhtar Remzi Kuvvet, Derecik'in Akçaabat'tan hizmet alamadığı iddialarını reddetti. Muhtar Kuvvet, "Yeni yönetmeliğe göre, okullara bin 500 metre ve daha az uzaklıktan gelecek öğrenciler taşımalı eğitim kapsamına alınmıyor. Ali kardeşimizin evinin uzaklığı bin 500 metrenin ötesinde ve kızı tek öğrenci olduğu için servis hizmeti sağlanmıyor. Ancak milli eğitim yetkilileri bu sorunu diğer servislerle çözebilir" dedi.
Ayrıca, Derecik'in Ortahisar’a bağlanma talebine de karşı çıkan Remzi Kuvvet, "Bu tamamen bireysel bir görüştür. Derecik’in Ortahisar’a bağlanma gibi bir talebi yoktur. Böyle bir durum söz konusu bile değil. Eğer halkın genelinde böyle bir talep olursa, valiliğe başvurulur ve referandum yapılır" ifadelerini kullandı. Muhtar, bu tür açıklamaların yanlış anlaşılmalara sebep olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.
Derecik mahallesinin Akçaabat’tan hizmet almadığı iddiasının bireysel bir görüş olduğunu belirten muhtar, mahallede genel bir rahatsızlık ya da ayrılma talebinin olmadığını vurguladı.
 

Muhabir: BİROL SANCAK