Son dakika gelişmelerine göre, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve güncel durum, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın yüzde 50 oranında faiz oranlarını sabit tutmasının ardından, gram ve çeyrek altın fiyatlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Vatandaşlar, altın fiyatlarının geleceği hakkında araştırmalarını derinleştirirken, ABD'li dev bankadan korkutan bir uyarı geldi.

Memurlar dikkat! Kamuda Tasarruf Genelgesi yürürlüğe girdi! Fazla mesai ücreti olacak mı? Memurlar dikkat! Kamuda Tasarruf Genelgesi yürürlüğe girdi! Fazla mesai ücreti olacak mı?

Bank of America, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin yıl sonu tahminlerini güncelledi ve oldukça dikkat çekici bir öngörüde bulundu. Banka, ons altın fiyatlarının 2025 yılına kadar 3 bin doları aşacağını tahmin etti. Bu öngörüde, özellikle Çin Merkez Bankası'nın altın piyasasını desteklemek amacıyla 2023 yılında 200 tondan fazla altın toplamasının etkili olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Çin'deki bireysel talebin de güçlü seyrettiği vurgulandı.

Bank of America'nın bu korkutan tahmini özellikle altın borcu olan yatırımcıları endişelendiriyor. Banka, daha önce Fed'in 2024 yılının ilk çeyreğinde faizleri düşürmesi halinde ons altın için 2 bin 400 dolar tahmininde bulunmuştu. Ancak son değerlendirmesinde tahminlerini yukarı yönlü revize eden banka, ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı.

5 Mayıs 2024 tarihli güncel altın fiyatları da merak konusu oldu. Gram altın alış fiyatı 2.392,52, satış fiyatı ise 2.393,53 olarak belirlenirken, çeyrek altın alış fiyatı 3.828,03 ve satış fiyatı 3.913,42 olarak açıklandı. Cumhuriyet altını ve yarım altın fiyatları da belirlenen rakamlarla güncellendi.

Editör: Doğukan ÖZKURT