SOSYAL ADALET VE HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, imzalanan protokolle, vatandaşların hak arama hürriyetini kullanabilmelerine imkan tanımayı hedeflediklerini belirtti. Genç, “Ekonomik ve diğer engelleri kaldırarak tüm vatandaşlarımıza eşit fırsatlar sunmayı ve sosyal adaleti sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

ADALETİN SAĞLANMASI KOLAYLAŞACAK

Başkan Genç, Trabzon Barosu Adli Yardım Bürosuna belediye olarak katkı sağlamayı planladıklarını belirtti. Bu katkıyla adli yardım hizmetlerinin daha yaygın hale getirilmesi ve vatandaşların hak arama süreçlerine katılmalarının kolaylaştırılması hedefleniyor. Ayrıca, Baro ile birlikte düzenlenecek hukuki eğitim programlarıyla vatandaşların hakları konusunda bilinçlenmesi sağlanacak.

Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı

HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNULACAK

Proje kapsamında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nde her hafta bir avukat tarafından hukuki danışmanlık hizmeti sunulacak. Özellikle kadın, çocuk, engelli ve hayvan hakları gibi konularda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla konferans ve paneller düzenlenecek.

Muhabir: AYTEKİN AKAY