VM Medical Park Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği'nden Prof. Dr. Şevket Özkaya, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan vatandaşları, yarın dışarı çıkacak olan herkesi maske takmaları konusunda uyarıyor. Özkaya, çöl tozlarının özellikle nemle birleşerek etkisini artıracağını ve solunum yollarında sorunlara yol açabileceğini belirtiyor.

Prof. Dr. Özkaya, astım, KOAH ve kanser gibi kronik hastalıkları olan bireylerin çöl tozlarına maruz kalmalarının hastaneye başvuruları ve yatışları artırabileceğini vurguluyor. Bu nedenle, bu hastalara sahip olanların özellikle dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

Doğu Karadeniz yaylalarında kış geri döndü. Beklenmedik Mayıs Karı. Doğu Karadeniz yaylalarında kış geri döndü. Beklenmedik Mayıs Karı.

Özellikle çocuklar ve okula giden çocuklar risk altında olduğundan, toz fırtınası sırasında dışarı çıkmamaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkaya, astım ve KOAH hastalarının da mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları gerektiğini ve maske takmalarının önemini vurguluyor.

Son olarak, kanser hastalarının vücut direncinin düşük olması nedeniyle özellikle özenli olmaları gerektiğini ve çöl tozlarına maruz kalmaları durumunda daha fazla risk altında olduklarını belirten Prof. Dr. Özkaya, toplumun genel olarak bu konuda bilinçli olması gerektiğini ifade ediyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN