Çağlayandibi Şelalesi'nin bulunduğu Tabiat Parkı, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte su debisinin en yüksek noktaya ulaştığı döneme giriyor. 15 metrelik yükseklikten düşen su, ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatırken, şelaleye ulaşmak için yapılan 150 metrelik yürüyüş yolundan da keyifli bir doğa yürüyüşü yapılıyor.
Şelalenin bulunduğu bölge, Avrupa ve Kafkaslar'ın en yüksek ve geniş ladin ve köknar ağaçlarına ev sahipliği yapıyor. Doğal ağaç müzesi olarak nitelendirilen Örümcek Ormanları'nın hemen yanı başında bulunan şelale, flora ve fauna açısından da zengin bir bölgede konumlanıyor.
Bahar mevsimiyle birlikte doğanın yeniden canlanmasıyla Çağlayandibi Şelalesi, çevresine ferahlık ve canlılık katıyor. Ziyaretçiler, suyun coşkulu akışını izlerken, çevredeki yeşilliklerle bütünleşen manzaraya hayran kalıyor.
Bölgeye gelen fotoğraf sanatçısı Metin Aydın, şelalenin ve doğanın güzelliğini şu sözlerle ifade etti: "Dağlardaki karların erimesinden dolayı çok güzel su var burada. Müthiş şelale manzarası var. En son buraya sonbaharda gelmiştik.
Sonbaharda da çok güzel oluyor burası, rengarenk oluyor. İlkbaharda böyle bir renk beklemiyorduk, çok güzel renkler var. Ayrıca su da geçen yıla göre daha fazla. Burası aynı zamanda bir tabiat parkı, herkesi burayı ziyaret etmeye bekliyorum. Gelenler hem Örümcek Ormanlarını gezebilir hem de şelaleyi gezebilir."
Gümüşhane'nin en güzel manzaralarından birini sunan Örümcek Ormanları ve Çağlayandibi Şelalesi, doğaseverleri ve ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.