BAL İHRACATINDA ABD İLK SIRADA YER ALDI

Bayburt İl Özel İdare Binasını Su Bastı: “Yakında Burada Balık Çıkacak” Bayburt İl Özel İdare Binasını Su Bastı: “Yakında Burada Balık Çıkacak”

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden yapılan bal ihracatının detaylarını açıkladı. Kalyoncu, ABD’nin 665 bin 390 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldığını belirtirken, ABD’yi Almanya 376 bin 367 dolar ve Suudi Arabistan 154 bin 53 dolarla takip etti. Ayrıca, bölgeden Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Katar, Umman, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Krallık ve Belçika’ya da bal ihracatı yapıldı.

YAĞMURLU SEZON REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ

Saffet Kalyoncu, bu yıl yağmurlu geçen sezonun bal rekoltesinde düşüşe neden olduğunu ifade etti. Ancak, bölge balının ihracat pazarında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kalyoncu, firmaların markalı ürünlere yönelmesi ve tüketici tercihine uygun ambalajlama yapmasının bal ihracatını artırdığını belirtti.

İHRACATI ARTIRMAK İÇİN STRATEJİLER GELİŞTİRİLECEK

Kalyoncu, bal ihracatını daha da artırmak için stratejik çalışmaların önemine dikkat çekti. İhracatın desteklenmesi adına gerekli adımların atılacağını belirten Kalyoncu, bal üreticilerinin markalaşma ve pazar ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmasının ihracatın artışında büyük rol oynayacağını söyledi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA