Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan ve görüntüsüyle kendine hayran bırakan Ağaran Şelalesi, bu yıl da turistlerin akınına uğruyor. Çayeli ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki şelale, Doğu Karadeniz’de sahile en yakın ve en yüksek şelale unvanına sahip. Yaklaşık 70 metre yüksekliğindeki şelale, günde 3 bin turist ağırlayarak turizm sezonu boyunca yaklaşık 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

İşletme sahibi Nevzat Çakır, “Ağaran Şelalesi’nin en dikkat çeken özelliklerinden biri, suyun kayaları oyarak oluşturduğu jakuzi tarzındaki göller. Şelalenin 70-75’inci metrelerinde bulunan bu doğal havuzlar, ziyaretçilerin keyifli anlar geçirdiği özel bir nokta. Şelalemiz, sahile en yakın ve en yüksek şelale olma unvanını taşıyor ve bu özellikleriyle her yıl binlerce turistin ilgisini çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Şelaleye serinlemek için gelen İhsan Öztürk ise, “Su mükemmel, çok temiz ve serin. Buzdolabı gibi oldum. Herkesin buraya gelmesini ve bu doğal güzelliği görmesini tavsiye ederim.” dedi. Ağaran Şelalesi, eşsiz manzarası ve serin sularıyla hem yerel halk hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler için yaz sıcaklarında adeta bir kaçış noktası haline geldi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY