HALKIN İÇİNDEN GELDİM!

Doğu Karadeniz bölgesinde tek Yeniden Refah Partili belediye başkanı olma özelliğini taşıyan Hamza Bilgin, başarısının sırrını anlattı.

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, makamının kapılarını Taka Gazetesine açtı, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’un Arsin ilçesinde 31 Mart mahali ve idari seçimlerden bu yana görev yapan Başkan Bilgin, belediyecilik anlamında titizlikle çalıştıklarını belirterek hedeflerini anlattı. Arsin’de güzel bir atmosfer oluştuğunun altını çizen Başkan Bilgin, ilçenin huzura erdiğini vurguladı. İşte o açıklamalar:

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"


VATANDAŞ DEĞİŞİMİ İSTEDİ

Geçmiş dönemde yayla turizmi ile ilgilendim ve uzun yıllar muhtarlık yaptım. 1 Nisan sabahı da halkımızın teveccühü ile belediye başkanlık görevine üstlendim. Tabandan vatandaşın içinden gelen bir isimdim. Halkını sevgisini kazanarak bu makama geldim. Seçimden sonra kısa sürede insanların yüzleri gülümsemeye başladı. Biz şunu duyduk, “Caddelerdeki kaldırım taşları dahi gülümsüyor.” Vatandaş değişimi istiyordu, güzel bir atmosfer oluştu ve Arsin’e güneş doğdu.

İMAR EKSİĞİMİZ VAR

Arsin’de imar eksikliği var, bu anlamda ilçeye dokunacağız. 300 dönüm gibi bir sahil alanımız var,  burayı canlı ve aktif tutacak çalışmalarımız olacak. Kadın istihdam merkezi ve belediyemizin bünyesinde bir düğün salonumuz yok ne yazık ki bunun için de bir kültür merkezi hizmete kazandıracağız. Sosyal belediyecilik adı altında 2 tane balık ekmek ve çay büfesi hizmete geçirdik, 2 TL ye  çay satıyoruz, büyükte ilgi gördü. Seneye de kent lokantası gibi bir projeyi hayata geçireceğiz.

BÖLGENİN TURİZM DESTİNASYONU OLACAK

Santa Harabelerinde bu yıl 4. kez bisiklet maratonu organizasyonu düzenledik. Gelecek yıl burada yapacağımız organizasyonumuz, Türkiye’de ki tüm bisiklet sahiplerine hitap edecek. Aynı zamanda geçmiş dönemde bölgede karayollarının bir çalışması bulunuyordu, oraya tekrar ödenek tahsil ettirip yolun devamını getirmek gibi bir projemiz var. Bunu sağladığımızda Santa Harabeleri ilçenin değil bölgenin önemli bir turizm destinasyonu olacaktır. 

SPONSORLARLA FESTİVAL DÜZENLEDİK

Arsin’de 4 gün 4 gece süren bir festival düzenledik. Üstelik belediyemizin kasasından 1 TL çıkmadan, tamamen sponsorlar ile bu festivali tamamladık. Çok şükür bir hadise yaşanmadan insanlar eğlendiler. Burada eksiklerimizi gördük ve buna benzer etkinlikleri arttırmamız gerektiğini anlamış olduk. İlerleyen zamanda ilçemizde açık hava sineması, tiyatro gibi alanlarda kültürel faaliyetleri ön plana çıkaracağımız bir yol izleyeceğiz.  

Muhabir: TUĞBA ÖZTÜRK