Çalıştayın Detayları

AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hakkı Öztürk, doğum oranlarındaki düşüşü değerlendirmek ve buna karşı öneriler geliştirmek amacıyla 2 Temmuz’da bir çalıştay düzenleyeceklerini belirtti. Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve akademisyenlerin katılacağı çalıştayda, nüfus artış hızındaki düşüşe karşı öneriler konuşulacak ve bu öneriler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulacak.

Tedbir Paketleri

Öztürk, kısa, orta ve uzun vadeli çözüm paketlerine ilişkin uygulama planları hazırladıklarını ve bunların iktisadi, kültürel ve siyasal boyutları bulunduğunu söyledi. Üç temel başlık öne çıkıyor:

Doğum izni süresinin uzatılması

Kadının çalışma hayatı içerisindeyken kreş veya bakım süreçlerinin maddi olarak desteklenmesi
İkinci ve üçüncü çocuğa teşvik verilmesi

Öztürk, nüfustaki yavaşlamanın tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği bir sorun haline geldiğine işaret ederek, başarıya ulaşan ülkelerin modellerini incelediklerini belirtti. Türkiye'nin kültür ve geleneğine uygun bir model geliştireceklerini söyleyen Öztürk, "Alacağımız tedbirlerle birlikte ‘demografik fırsat penceresi’ adı verilen genç ve eğitimli nüfusumuzu hem muhafaza ederek, hem de sayısını arttırarak büyük Türkiye olmaya ilerleyecek mekanizmayı ortaya koymayı amaçlıyoruz," dedi.

Pençe-Kilit, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgelerinde 10 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Pençe-Kilit, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgelerinde 10 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bu yeni adımların hayata geçirilmesiyle birlikte, Türkiye'nin doğurganlık hızındaki düşüşü durdurması ve genç nüfusunu koruyup arttırması hedefleniyor.

Kaynak: İNTERNETHABER