Ekonomist Atilla Yeşilada, doların Türk lirası karşısında büyük bir düşüş yaşayacağını öngörerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Mevduat faizlerine olan ilginin artması ve doların direncinin kırılması üzerine Yeşilada, doların 20 TL'ye kadar gerileyebileceğini belirtti. Merkez Bankası’nın döviz alımını durdurması durumunda bu düşüşün gerçekleşeceğini ifade eden Yeşilada, bu durumun ihracatçılar arasında rahatsızlık yaratabileceğini de sözlerine ekledi. Vatandaşların bu gelişmeyle rahatladığını söyleyen Yeşilada, yatırımcıları bu duruma hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Yeşilada’nın bu tahmini, ekonomi dünyasında geniş yankı buldu.

Piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Atilla Yeşilada, dolarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dolar 20 TL'ye düşer diyen Yeşilada, yatırımcıları uyardı.

Yatırımcılar varlıklarını değerlendirmek adına farklı farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. En yüksek getiriyi getirecek yatırım aracını bulmaya çalışan yatırımcılara ünlü ekonomist Atilla Yeşilada’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bu yatırım araçlarından biri son dönemlerde yüksek faiz oranlarıyla dikkat çeken mevduat faizi oluyor. Merkez Bankası’nın politika faizini %50 seviyesine yükseltmesiyle birlikte TL varlıklarına olan yatırımlar önemli ölçüde arttı.

Mevduat faizi %55 seviyelerine gerilerken, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Dolardan çıkarak mevduata yönelen birçok yatırımcı gözlemlendi.

Dolar kurunda uzun süre devam eden yatay seyrin ardından dolar direncini kırdı ve 33 TL'yi aşarak yeniden yükselmeye başladı. Aylardır sabit seyreden dolar kurunda artış görülmeye başladı.

Kapalıçarşı’da dolar 33,10 TL, Euro 35,86 TL, İngiliz Sterlini 42,67 TL, İsviçre Frangı ise 36,71 TL seviyelerinden güne başladı.

Mevduat faizlerine gösterilen ilginin artması ve doların direncini kırmasının ardından piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atilla Yeşilada, dolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken, tarih verdi.

"DOLAR 20 TL'YE DÜŞER"

Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber

Yeşilada, şu ifadelere yer verdi:

“Doların Türk lirasına karşı her gün 10 kuruş 20 kuruş 30 kuruş arttığı bir dönemden hemen hemen hiç artmadığı bir döneme girdik. Bu da insanların içini bir miktar rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa Dolar TL 20'ye düşer. O zaman ihracatçı bağırmaya başlar, herkes dolar satıyor ve yurt dışından dolar geliyor”

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ