Doları bulunan vatandaşların dikkatini çeken bir gelişme yaşanıyor. 10 Haber ekonomi yazarı Erdal Sağlam'ın paylaştığı bilgilere göre, Merkez Bankası'nın potansiyel bir hamlesi, doların hızlı düşüşüne işaret ediyor. Sağlam'ın değerlendirmelerine göre, bu hamle gerçekleşirse, doları bulunanlar için zorlu bir süreç başlayabilir.

Taban maaş ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisiyle memur zammı eşitlenecek mi? Taban maaş ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisiyle memur zammı eşitlenecek mi?

Erdal Sağlam'ın aktardığına göre, son dönemde hızla artan döviz girişi, Türk Lirası'nın kontrolünde zorluklar yaratıyor. Bankaların aşırı döviz girişi nedeniyle TL'yi kontrol etmekte zorlandığı belirtiliyor. Bu durum, doların hızlı bir şekilde değer kaybetmesine sebep oluyor.

Döviz girişindeki hızlı artış nedeniyle likidite yönetiminde sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Sağlam, Merkez Bankası'nın fonlama faizlerinde ani değişikliklere gittiğini aktarıyor. Bu durum, Türk Lirası'nda değerlendirme riskinin artmasına neden oluyor.

Merkez Bankası'nın bankalara düşük faizle fonlama yapması, doların hızlı düşüşüne yol açıyor. Ancak bu durumun kalıcı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Eğer düşük faiz politikası devam ederse, bankaların mevduat faizlerini aşağı çekmesi ve TL'ye olan güvenin azalması gibi olumsuz etkilerin yaşanması bekleniyor.

Erdal Sağlam'a göre, ekonomide daha radikal adımların atılması gerekiyor. Fazla döviz girişini kontrol altına almak ve ekonomik istikrarı sağlamak için yeni politikaların geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde, kurda istikrarın kaybolması ve enflasyonun yeniden yükselmesi gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

Sonuç olarak, Merkez Bankası'nın potansiyel hamlesi doları bulunanlar için feleği şaşırtabilir. Ancak, ekonomik yönetimin alacağı tedbirlerin ve politikaların önemi de büyük. Bu nedenle, doları bulunanların gelişmeleri yakından takip etmesi önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ