ABD enflasyon verisi beklentinin altında kalsa da dolar kuru içeride düşmüyor ve şu anda 33 lira 5 kuruş seviyesinde. Dolar kurunun 33 lira üzerinde kalma eğilimi var ve yıl sonu beklentimiz pozitif yönde. Yukarı yönlü hareketler bizi şaşırtmayacak ve dolar borçlanmaktan kaçınma uyarımızı sürdürüyoruz. Yıl sonu için 40-45 lira bandını referans alabilirsiniz.

Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz hafta ABD'den gelen verilerin etkisiyle dalgalanan altın ve para piyasalarıyla ilgili olarak 16 Temmuz ve sonrası için uyarılarda bulundu. Memiş, eline yeni dolar ve TL geçen yatırımcılara iki önemli ipucu verdi.

Finansal analist İslam Memiş, kısa vadede nakit sıkıntısı yaşayan ve altın ya da gümüş alamadığı için üzülen yatırımcılara "fırsat" uyarısında bulundu.

Yatırım tavsiyesi vermediğini vurgulayan Memiş, öngörülerini şöyle açıkladı:

"ABD'deki enflasyon verileri çok önemliydi. TÜFE ve ÜFE verileri, küresel piyasalarda altın ve gümüş fiyatlarında dalgalanmalara yol açtı. Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayabileceğine dair ipuçlarını arayacağız.

Muhtemelen yılın son çeyreğinde bu beklenti karşılanacak. Beklentinin altında açıklanan enflasyon, Fed'in indirim ihtimalinin fiyatlanmasına neden oldu. Ons altın 2416 dolara kadar yükseldi. ABD ÜFE verisi de açıklandı, ancak öngörülen geri çekilmeler gerçekleşmedi.

Eğer ons altın 2400 dolar üzerinde kalıcı olursa, temmuz ayında 2400-2450 dolar aralığında bir ons altın görebiliriz demiştim. ÜFE verisinden sonra ons altında yüzde 1'e varan satışlar gördük ve 2396 dolara geriledi. Şimdi tekrar 2350-2400 dolar aralığını takip edeceğiz.

Ons gümüşte yüzde 3'lük bir düşüş oldu ve 30.58 dolara geriledi. Kar satışları gerçekleşti ve gümüş fiyatlarında geri çekilmeler gördük. Bu geri çekilmeler iyi alım fırsatları sunuyor. Gümüş almak için bekleyenler için fırsat zamanı geldi.

Haziran ayında altın ve gümüş almayanlar, yeni TL ve dolar kazananlar üzülüyordu. Yeni fırsatlar yine karşımıza çıktı. Demek ki önümüzdeki hafta altın ve gümüş alım fırsatları sürecek.

16 TEMMUZ ÖNEMLİ

15 Temmuz resmi tatil. İşlerinizi ona göre ayarlayın. Borsa İstanbul 11 bin 60 puanda ve 11 bin üzerinde kapandı. 11 bin puanda kapanış olmazsa, 10 bin 900 ve ardından 10 bin 700 puan seviyelerine dikkat etmek gerekiyor. Haftaya 10 bin 700 - 11 bin 200 puan bandını takip edebiliriz.

DOLAR YIL SONU İÇİN 40-45 LİRA BANDINI REFERANS ALACAK

Dolar kuru, ABD enflasyon verisi beklentinin altında kalsa da içeride gerilemiyor. Dolar kuru 33 lira 5 kuruş seviyesinde. Dolar kurunda 33 lira üzerinde kalma eğilimi var. Yıl sonu beklentimiz pozitif, yukarı yönlü hareketler bizi şaşırtmayacak. Özellikle dolar borçlanmayın uyarımıza devam ediyoruz. Yıl sonu için 40-45 lira bandını referans alabilirsiniz.

ALTINDA GERİ ÇEKİLMELER VAR

Ons altın 2397 dolarda. Gram altın ise 2545-2555 lira aralığında. Daha önce 2573 liraya kadar yükselmişti. Şu anda geri çekilmeler var."

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ