Trabzon'un Sürmene ilçesinin Aksu Mahallesi'nde yaşayan 93 yaşındaki Dursun Hakkı Sofuoğlu, hayatı boyunca sürdürdüğü kamyonculuk mesleğini simgeleyen ilginç bir vasiyette bulundu. Küçük yaşlarda muavinlik yaparak başladığı yük taşımacılığı kariyerinde, birçok ülkeye yük taşıyan Sofuoğlu, emekli olduktan sonra da hayatının vazgeçilmezi haline gelen 1954 model Willys marka kamyonetinin mezarının yanına konulmasını istedi.

Trabzon Arsin OSB ile DOKA arasında “Yeşil Yaka Eğitimi” Trabzon Arsin OSB ile DOKA arasında “Yeşil Yaka Eğitimi”


Dursun Dede, hayatının büyük bir kısmını yollarda geçirdiğini belirterek, "Bu kamyoneti çok kişi istedi, satmadım, satmam. Ben mezara, o da onun üstüne. Vasiyetim öyledir. Orada kalacak," dedi. Sofuoğlu, 50 yıl önce edindiği kamyonetinin bakımını düzenli olarak yaptığını ve sorunsuz çalıştığını da ifade etti.


Emekli olduktan sonra Zonguldak'ta bir süre yaşadıktan sonra memleketine dönen Sofuoğlu, eşinin vefatının ardından yalnız kalmış ve kamyoneti en yakın arkadaşı olmuştur. "Kamyonetimi kullanmaya hâlâ devam ediyorum, kopamıyorum," diyen Dursun Hakkı Sofuoğlu, mezarının yanındaki kamyonetin ona olan bağını simgeleyeceğini düşünüyor.


Sağlıklı yaşamını "Allah'ın takdiri" olarak değerlendiren Dursun Dede, gençlik yıllarında farklı araçlar kullandığını fakat bu kamyoneti tercih etmesinin sebebini köy yollarının zorluğuna bağladı. "Bu arazili olduğu için hoşuma gitti. Bir de köyümüzün yolları kötüydü," diyerek kamyonetinin hayatındaki yerini vurguladı.
Dursun Dede'nin bu vasiyeti, bölgedeki pek çok kişi tarafından hayranlıkla karşılandı ve onun yaşamına dair ilginç bir hikaye olarak anılacak.

Kaynak: İHA