Köy hayatı şehirdeki pazarlarla ayakta kalıyor; ‘Ürünleri satma fırsatı sağlıyor’ Köy hayatı şehirdeki pazarlarla ayakta kalıyor; ‘Ürünleri satma fırsatı sağlıyor’

"Tarım ve Yaşam Alanlarımız Yok Olacak"
Mahalle sakinleri adına konuşan Oğuzhan Yetimhellaç, yapılması planlanan sanayi bölgesinin 700 dönümlük tarım arazisini kapsadığını belirterek, “Düzyurt Mahallesi, Trabzon’un gelecekte nefes alabileceği, şehir genişlemesine en uygun yaşam alanlarından biri. Tarım ve yaşam alanlarının yok edilmesi kabul edilemez” dedi.

Yetimhellaç, sözlerine şöyle devam etti:
“Trabzon’daki mevcut sanayilerin şehir dışına taşınması fikrine bizler de destek veriyoruz. Ancak bunun doğru adresinin Düzyurt olmadığını net bir şekilde ifade ediyoruz. Tarım arazilerinin sanayiye kurban edilmesi hem demografik yapıyı bozacak hem de sosyolojik ve psikolojik sorunlara yol açacaktır.”

"Süreçte Şeffaflık Sözleri Tutulmadı"
Mahalle sakinleri, daha önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yaylalı ve Başkan Ahmet Metin Genç ile görüşmeler yaptıklarını ve süreçte şeffaflık sözü aldıklarını belirtti. Yetimhellaç, bu konuda herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını vurguladı:
“Bize sürecin şeffaf bir şekilde yürütüleceği söylenmişti. Ancak o günden bu yana kimse gelip görüşlerimizi sormadı. Sürekli sanayicilerle görüşüldü. Kamuoyunda, sanki Düzyurt halkı bu plana razıymış gibi bir algı yaratılmak isteniyor.”

"Düzyurt Trabzon’un Yeşil Yüzüdür"
Mahalle sakinleri, bölgelerinin Trabzon için önemli bir tarım ve yaşam alanı olduğunu belirterek, sanayi planlarının durdurulmasını istedi. Yetimhellaç, “Düzyurt, Trabzon’un yeşil yüzüdür, geleceğidir. Bu alan sanayiye kurban edilemez. Tarım arazilerimiz, yaşam alanlarımız ve geleceğimiz için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: 61saat