“Aldığımız sonuçların kimseyi memnun etmediğini biliyoruz. Trabzonspor büyük bir camia, sahip çıkan taraftarların kurulduğu günden bu yana heyecan ve coşkusu olduğunu biliyoruz. Bütünüyle bir takım oluşturan camia şu anda bulunduğu yerden memnun değil. Herkesin üzüldüğünü biliyorum. 

BAŞARISIZLIĞI ÇÖZMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Biz de teknik manada karar veren birisiyiz. Durumdan sorumlu olan da benim. Başarıyı konuşuruz ama başarısızlığı çözmek için kararları alacak olan benim. Şu anda eleştirilerin üst düzeyde yapıldığını biliyorum. Bu durumu düzeltmek mecburiyetindeyiz. Trabzonspor’u kendi haline bıraksan bile bu sonuçları almaması gerektiğini biliyoruz. Anı yaşamak daha önemli. Camia olarak başarılar ve başarısızlıklar gördük. Tecrübeliyiz, bu bir avantaj. Yetenekli oyuncular ve taraftarın desteğiyle bunu aşacağız. İyi takımız gösterelim ama gösteremiyoruz.

ÖZGÜVEN VE MOTİVASYON KAYBI VAR

Takımın özgüven, moral sorunu olduğu bir gerçek. Başarıyı yakaladıktan sonra yönetim de teknik heyette bir takım değişimler olabilir. Hem bireysel hem takım olarak iyi olmak zorundayız. Organizasyonu yapacak olan benim. Katılımı yapacak olan oyuncular. Yeterli mi değil tabi ki. Birbirimizi belki üzeceğimiz anlar da olacak ama düzeleceğiz. Takımın oyun ve uyum sorunu var. Bazı oyuncular tecrübeli ama beklediğimizin altında. Belki algılamada sorun var. Bireysel performansların üst seviyeye çıkması lazım. Bu halimizle bile fiziksel verileri daha iyi kullanabiliriz. 

BİREYSEL PERFORMANSLAR ARTMALI

Oyuncularla bugün hiç yapmadığım kadar uzun bir toplantı yaptım. Teslim olmayacağız, pes etmeyeceğiz. Susmayı ve konuşacağımız anları bilmiyoruz. Bazen içimize atıyoruz, bu çözüm getirmez. Herkes konuşmalı ama saygısızlık olmadan! Neyi gizliyoruz? Hakaret olmadıktan sonra eleştiri bize katkı yapar. Bireysel performanslarının iyi olması ve çalışması lazım. Oyuncu yetenekli ama yanlış kullanıyor. Sayıları çoğalttıkça tahribat oluştu. Basit top kayıplarımız var. 2 gün önceki antrenmanda mükemmel derece yaptığımız işi sahada göremedim.

OYUN FELSEFEMİZ OTURMADI

Oyuncuların verimlerini arttırmak için onları koruyacağız. Oyun felsefemiz oturmadı. Savunmada da hücumda da üstün olmamız gerekiyor. 6-7 oyuncu ile üstün olup diğer oyuncuların kötü oyununu kabul edebilirim. Oyuncularımızın sorunu yok, çalışma ortamı iyi. Gelişmek için en iyi ortam var. Kulüpten kaynaklanan bir sorun yok. Bazen sorun çıkarmaz ama kendisi sorunun farkında olmaz. Tecrübesi yeteneği olanın bir an evvel devreye girmesi gerekiyor. Sezon başından beri gelen görünen başarıdan sonra görünmeyen başarısızlık duyguları oyuncuları sorumluluktan uzak tuttu.

ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Başkan her gün arıyor. Çok şey yapmak istiyor, anlattıklarını hayata geçirebilirse Trabzonspor saha içi ve dışında güçlü olacak. Onu da sonuçlar etkiliyor. Şu anda yapacak bir şey yok. Transfer bazen çözümdür. Bugün tespit ettiğin zaman çözemiyorsunuz. Alacaksanız devre arasında dedim. Bize uyacak oyuncu almak istiyorum. Eldeki oyunculardan bir takım yapacağım. Herkesin önü açık. Sonunda bir takım olup devreye kadar gideceğiz. Bugünü eldekilerle kapatacağız. O şansı vereceğim. Çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Trabzonspor’da Mendy orta sahaya mı dönüyor? Trabzonspor’da Mendy orta sahaya mı dönüyor?

ÜSTE BAKIYORUZ, YOKUZ!

Günümüz futbolunda futbolcular atletik olacak. Bir de bunun organizasyonu var. Beraber koşuyoruz, benim tempoma uyacaksınız. Top rakipteyken rahatsız edeceksin. Kendini de geliştireceksin hayat felsefesini de geliştireceksin. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. İlk maçta söyledim. Her maçı alsanız oynamadığınız için 6 puan fark görünecek. Puana takılmıyoruz. Yarışta olur muyuz derdine düşüyoruz. Üste bakıyoruz yokuz kötü bir görüntü. Mental olarak sıkıntımız var. Oyunu yanlış oynuyoruz. Top bizde kalmıyor. Topa sahip olsan bile yoruluyorsun. Orada topu koşturacaksın.

BENİM HIRSIM OYUNCUYA YANSIYACAK

Tedavi hastanın durumuna bağlı. Ne kadar erken olursa o kadar iyi. Avrupa maçımız yok ama 3 günde bir maçımız oldu. Konya maçı süre olarak biraz daha uzun sürecek. Futbol ayakla oynanıyor ama akıl kullanılıyor. Ayakla oynanan düzeltelim diğer ayak oyunlarını konuşuruz. Susmasını da konuşmasını da bilin. Şu anda ben saha içinde kalıyorum buna ihtiyacım var. Kendi performansımı düşürmek istemiyorum. Benim hırsım oyuncuya, oyuncunun hırsı tribüne yansıyacak. O zaman durdursunlar bizi bakalım nasıl durduracaklar. 

SAKAT OLDUĞUNU DEVRE ARASI ÖĞRENDİM

Cihan Çanak'ın bu hafta koşu temposu ve dinamizmi yoktu. Oyuna katılım konusundaki beklentim büyüktü. Çabuk ve arkaya sızabilen bir oyuncu ama bu maçta hiç yapamadı. Devre arasında, iyi olmadığı için oyundan aldım. Geldi, bir sakatlığı varmış. Daha önce de varmış. Belli ki o sakatlık etkiliyor ama üstüne gidiyor. Oyuncu bazen iyi niyetle devam etmek istiyor. Niyet iyi ama karar yanlış. Ben görmeyebilirim ama sen söyleyebilirsin. Sahaya çıkıp risk alıp, verimsiz olan oyuncu istemem. Onun dışında sahaya çıktığın zamanda yüzde yüzünü vereceksin.

TEŞHİS DE YETMİYOR ARTIK

Takım kötü gittiği için bu durumları yaşıyoruz. Şu andaki oyunun karşılığını konuşuyorum. Kaleci koydum mu kaleci iyi oynayacak, sol bekin de, sağ bekin de, stoperin de, orta sahanın da, forvetin de daha iyi oynamasını bekliyorum. Yoksa maç kazanamayız ki zaten. Ben onları çalıştıracağım. Başka şansım yok. Bire bir, ikiye iki, üçe üç neyse artık. Takım oyununu oturtmalıyız. Teşhis de yetmiyor artık. Hastaya ya çok ilaç vereceğiz ya da sen artık git diyeceğiz. 

OYUN OLMADIĞI İÇİN LİDER DE YOK

Umduğumdan daha moralsiz bir takım buldum. Rahat olan yok. Şampiyonluk için yola çıkıldı ancak şimdi bırak şampiyonluğu oyun olarak sahaya çıktığımızda başarısızız. Konya maçını kazanamadıktan sonra ne konuşacağım. Kazanacak oyunun önünü oluşturmam lazım. Hedef şampiyonluk olmalı, ama şampiyonluk için de doğru oyun ve iyi yönetilmemiz lazım. Şu an doğru oyunda değiliz. Liderliği tecrübe olarak kullanacak oyuncu Savic var, Visca ve Tony var, Okay ve Ozan var. Takım oluşturma durumu olsa hepsi tek başına bir şeyler yapabilir. Ama şu anda oyun olmadığı için lider de yok” dedi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA