"Kadın Eğitim Emekçilerine Kıyafet Dayatması Kabul Edilemez"

Rize'de Karakovan Balı Hasadı Tamamlandı, Fiyatı Belirlendi Rize'de Karakovan Balı Hasadı Tamamlandı, Fiyatı Belirlendi

Arslan, AKP’ye yakın bir vakfın, “Etkili Öğretmenlik İçin Dış Görünüm ve Giyim Kodları” adıyla yalnızca kadın eğitimcilere yönelik bir program düzenlemesine tepki gösterdi. Arslan, “Bu dayatmalar, iktidarın toplumu kendi ideolojik hedefleri doğrultusunda şekillendirme politikasının bir parçasıdır,” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kadın eğitim emekçilerine kılık kıyafet üzerinden baskı kurarak, ‘biat eden öğretmen’ yaratmayı amaçlıyorlar. Ancak, kadınların yaşamına, haklarına ve bedenine müdahale etmeye cüret edenlere karşı kadınlar bu dayatmaları kabul etmeyecek.”

"Kadın Düşmanı Politikalar Artıyor"

Arslan, eğitim sisteminin MEB, Diyanet İşleri ve çeşitli vakıflar aracılığıyla cinsiyetçi ve gerici politikalarla şekillendirildiğini belirtti:

“Eğitim emekçilerine kıyafet gerekçesiyle cezalar verilmesi, karma eğitime yönelik müdahaleler ve öğretmenlere önlük dayatması, toplumu dizayn etme politikasının devamıdır. Kadınların bedenine ve kimliklerine yönelik bu baskılara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

"Kadın Mücadelesi Umudu Büyütüyor"

Eğitim Sen Kadın Sekreteri, kadınların çalışma hayatında maruz kaldıkları mobbing, şiddet ve hak kayıplarına karşı sürekli mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurguladı. Ancak, örgütlü kadın mücadelesinin geleceğe dair umutları büyüttüğünü belirtti:

“Kadınlar, bedenleri ve kimlikleri üzerindeki tahakküme karşı dünyanın dört bir yanında yürüttükleri kararlı mücadele ile iktidarlara geri adım attırıyorlar.”

"Özgür ve Eşit Bir Gelecek İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Arslan, kadın eğitim emekçilerinin yaşam tarzlarına müdahale edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, hak mücadelesini her alanda sürdüreceklerini açıkladı:

“Eşit ve özgür bir yaşamı ancak örgütlü kadın dayanışmasıyla inşa edeceğiz. İktidarın kadınları aileye, sermayeye ve devlete bağımlı hale getirme çabalarına karşı mücadeleyi büyüteceğiz.”

"Makbul Kadın Kalıplarınıza Sığmayacağız"

Açıklamanın sonunda, kadınların haklarını ve kimliklerini savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Arslan şu sözlerle mesajını tamamladı:

“Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir! Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın örgütlü mücadelemiz!”

Muhabir: AYŞE SANCAK