Daha önce 26 Şubat’ta savcılığa çağrılan İmamoğlu, yeni düzenlemeyle 5 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek ifade verecek.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz: "Halkı Cezalandırıyorlar!" CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz: "Halkı Cezalandırıyorlar!"

Hakkındaki "sahte diploma" iddialarının ardından soruşturma başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifade vereceği tarih değişti. İmamoğlu 5 Mart'ta adliyeye gidecek.


Ekrem İmamoğlu, 133 vekilin 116'sından oy alarak CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için yapacağı ön seçimin tek adayı olurken, İBB Başkanı hakkında yeni bir soruşturma daha açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar doğrultusunda Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda, İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğuna dair tespitler doğrultusunda soruşturma başlatıldı. 

İmamoğlu, 'resmi belgeyi sahte olarak düzenleme' ve 'bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirme, kullanma' suçlarından savcılıkta ifadesi alınmak üzere 26 Şubat günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na çağırılmıştı. Son dakika gelişmesine göre İmamoğlu'nun ifade vereceği tarih 5 Mart olarak değiştirildi. Öte yandan İmamoğlu hakkında geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini tehdit niteliğindeki sözleri gerekçesiyle, ayrıca bir kısım soruşturmalarda görevli bilirkişiyi hedef göstererek yargı görevini yapmasını etkilemeye teşebbüs ettiği sebebiyle soruşturma başlatılmıştı.

Muhabir: HABER MERKEZİ